Zonguldak Belediyesi bağımsız meclis üyesi Turhan Demirtaş, Fevkani Köprüsüyle ilgili ortaya sunduğu iddiaların ardından, kendisini eleştiren AK Partili meclis üyesi Abdullah Karagüzel'e yanıt verdi. Demirtaş'ın kanıt sunması gerektiğini söyleyen Karagüzel'e yanıt veren Demirtaş, " sanki böyle bir iddia yokmuş gibi, bu olayın kapanmasını, unutulmasını ister gibi konuşmuş. Belge sormuş. Belgeler Belediye Başkanına verdiğim dilekçede açık, açık yazılı zaten. Karanlıklar ancak şeffaflıkla aydınlığa çıkar.Yoksa Karagüzel, halkın gerçeği bilmesini, belediyede ne olup bittiğini öğrenmesini istemiyor mu?" dedi.

İŞTE DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI

"Abdullah Karagüzel'in  şahsımla ilgili açıklamalarını okudum. Belli ki açıklamamı anlamamış, ya da  işine gelmemiş. Tekrar okumasını tavsiye ederim.

Açıklama; belediyenin iyi yönetilmediğini, şeffaf olmadığını, meclis kararlarını bile uygulamadığını somut belgelerle gösteriyor. Meclisin bir üyesi ve AKP gurup sözcüsü olarak; meclis kararına rağmen Mart ayından bu yana web sitesine bilgi ve belgelerin konmamasını kabulleniyorsa, içine sindiriyorsa söylenecek sözüm yok.

Kardemir işinde, 1,5 ay önce kamu oyuna açıklanan ama karanlıkta kalan, hala da aydınlatılmayan ciddi bir iddia var.

Karagüzel, sanki böyle bir iddia yokmuş gibi, bu olayın kapanmasını, unutulmasını ister gibi konuşmuş.

Halbuki yapılması gereken, iddia sahibi ile Belediye Başkanının karşılıklı oturup, sorulara cevap vermeleri, halkı aydınlatmalarıdır. Susmak kabullenmek olur.

Şaibe, rüşvet, hediye söylentileri daha da artarak devam eder ve giderek de inandırıcı olur. Karanlıklar ancak şeffaflıkla aydınlığa çıkar.

Yoksa Karagüzel, halkın gerçeği bilmesini, belediyede ne olup bittiğini öğrenmesini istemiyor mu?

Belge sormuş. Belgeler Belediye Başkanına verdiğim dilekçede açık, açık yazılı zaten.

Diğer belgeler, "Civangate" davasında Selim Edes'in, Engin Civan'a söyledikleri içinde."

Editör: TE Bilisim