Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer konferans salonunda düzenlenen panele, bazı siyasi parti temsilcileri, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, GMİS Üzülmez şubesi başkanı Tayfun Demir, Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarının yan sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Panelde, Aykut Küçükkaya, Halil Güngördü, Kaptan Kaptangil, Şükran Karahasan ve Ekrem Murat Zaman konuşmacı olarak yer aldı.

Atatürk Düşünce Dermeği Zonguldak şube başkanı Nazan Papila panelde yaptığı konuşmasında,  ‘’Bu şehrin nice çiçekleri var. 29 Ekim haftasında bir başlangıç yaparak yine yeni açan çiçeklerimizle buluşturmayı düşlemekteyiz. Kentin zamanla ihmal edilmiş kaderine terk edilmiş başarı öykülerini yazmış evlatlarıyla neden bir şeyler yapmayalım. Biz değerlerimizi saygı ve minnetle anacağız. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu değerlerimiz bizden sonraki nesillere de emanet olacak. Gücümüzü Atatürkçü ve cumhuriyet sevdalılarından alıyoruz. Desteklerinden ötürü emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.

Panelde konuşmacı olarak yerin alan eski ADD Zonguldak şube Başkanı ve eski tarih öğretmeni Şükran Karahasan, eski Zonguldakspor’lu futbolcu Halil Güngördü, eski akademisyen Kaptan Kaptangil, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Araştırmacı yazar Ekrem Zaman, Cumhuriyetin önemine değindiler.

Editör: TE Bilisim