Uzun zamandır kurulması  planlanan Karaelmas Dernekler federasyonu ile ilgili çalışmalarda  son noktaya gelindiğini belirten Yönetim  Kurulu Başkanı Erol Taşcı yaptığı basın açıklamsında;"Ortak paydamız Karaelmas olan hemşehri derneklerimiz ile uzun zamandır yapılan istişareler sonucu fedarasyon kurulması ile ilgili karar çıkmış ve tüzük konusunda son aşamaya gelinmiştir.

İlk etapta Zonguldak, Bursa ve İstanbul'da bulunan on  derneğimiz bu konuda çalışmalara başlamışlar ve sonuca vardırarak federasyonun kurulmasına dair karar almışlardır.Birbirinden değerli dernek başkanlarımıza iş adamlarımıza ve platform başkanlarımıza ve bu özverilerinden duyarlılıklarından ve desteklerinden  dolayı teşekkür ederiz..Karaelmas'ının sesinin yükseldiği  her yer Fedarasyonun havuzuna alınmış ve tek ortak gaye her platformda geri kalmış aslında her şeyin en iyisini hak eden emekçi şehrimizin vefekar ve cefekar yöremiz insanımız için hizmet  olarak belirlenmiştir. Kurulacak olan fedarasyonun yanı sıra üçüncü hatta dördüncü federasyonun kurulmasıyla   gelecekte bu federasyonlar ile  konfederasyon oluşturulması ve sesimizin daha güçlü çıkması planlanarak çalışmalar bu doğrultuda yapılmıştır.

Bilindiği üzere bölgemizde Ankara da bir lobi sorunu hem stk'lar hem iş adamlarımız hemde siyasetcilerimiz tarafindan sıkça dile getirilmektedir. Bu girişimler sayesinde özlenen lobiciliginde hayata geçeceğine inanıyoruz.

Nisan ayında Bursa'da yapılacak olan  büyük bir organizasyon ile resmi olarak start verilecek olan federasyon şimdiden tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Editör: TE Bilisim