Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Berat kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, “Her zamankinden daha fazla umutla kutladığımız mübarek Berat Kandilinin, tüm dünya insanlığının haksızlık ve adaletsizliklerden kurutulup, her türlü kötü duygu ve kötülüklerden arınması için vesile olması en büyük temennimdir” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla ülkemizin yepyeni bir sürece girdiği, siyasal sosyal olarak yeniden şekillenmeye başladığı bir zamanda mübarek Berat Kandilinin manevi iklimini soluyoruz. Türkiye’nin toplumsal gerginliklerini azaltıp bir barış, huzur ve refah memleketi olmak için attığı adımların tam da bu günlere denk gelmesi, sonuçların hepimizin hayrına olacağı yönündeki ümidimizi daha da artıyor. Önümüzdeki günlerin birlik ve beraberlik ruhu içinde yarınlara daha emin adımlarla yürüyeceğimiz günler olacağını düşünüyor, bu duyguyu içimizde çoğaltan Yüce Allah’a sonsuz kere şükrediyorum” dedi.

BU MANEVİ İKLİMİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR

Kantarcı mesajına, “Bu kutlu gece, bizlere, kırdığımız kalpleri onarmamız, dargınlık duvarlarını yıkıp dostlukların coşkusunda buluşmamız için yeni bir fırsat daha veriyor. Aynı zamanda insan olarak mustarip olduğumuz kin, nefret, intikam, hırs gibi kötücül duyguları aşıp, iyi insan olabilmek için nefsimizle mücadele etmenin yolunu da açan bu manevi iklimi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu gece, her birimiz, insani ilişkilerimizden toplumsal yaşamdaki rolümüze, çalıştığımız işten vatandaşlık görevlerimize kadar hayatın her alanındaki pozisyonumuzu yeniden sorgulamalı, ‘Başka neler yaparak insanlığa daha yararlı insan olurum’ sorusunu kendimize sorarak hayata yeni bir başlangıç yapmalıyız” diyerek devam etti.

ÜLKEMİZ ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİ HUZUR VE REFAH DOLU GÜNLERE ARTIK KAVUŞMALIDIR

Kantarcı mesajını, “Her zamankinden daha fazla umutla kutladığımız mübarek Berat Kandilinin, tüm dünya insanlığının haksızlık ve adaletsizliklerden kurutulup, her türlü kötü duygu ve kötülüklerden arınması için vesile olması en büyük temennimdir. Ülkemiz özlemini çektiği huzur ve refah dolu günlere artık kavuşmalı, insanımız yarın kaygısı çekmeden yaşayacağı günlere bir an önce ulaşmalıdır. Bu duygularla başta aziz Çaycumalılar olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutluyor, tüm dünya insanlığına barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim