Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İzmir Şubesi 10-11 Kasım tarihlerinde "Yarıştay -  4. Ulusal Mimarlık Yarışmalar Sempozyumu"adı altında bir etkinlik düzenledi. Mimari yarışmalara dair deneyimlerin ve güncel sorunların yarışmacılar, jüri üyeleri, düzenleyici idareler ve Mimarlar Odası birimlerince değerlendirilmesini ve tartışılmasını sağlayacak sempozyuma 2 adet projesini ulusal düzeyde yarışmayla belirleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da davet edildi. Kantarcı, sempozyumun, 11 Kasım Pazar günü 10.00 ile 12.30 arasında yapılacak "İdareler" bölümünde konuşacak. Mimarlar Odası Genel Saymanı Ali Hakkan'ın yöneteceği bölümde Kantarcı ile birlikte Lüleburgaz Belediyesi eski Başkanı Emin Halebak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Projeler Şube Müdürü Ertan Dikmen de panelist olarak yer alacak.

YARIŞMALAR YÖNTEMİNİ TERCİH EDEN İDARELERE ÖRNEK

TMMOB Mimarlar Odası sempozyumunun amacını, "Yarışmalara dair deneyimlerin ve güncel sorunların yarışmacılar, jüri üyeleri, düzenleyici idareler ve Mimarlar Odası Birimleri tarafından değerlendirilmesini ve tartışılmasını sağlayacak ortamın yaratılmasını sağlamak, yarışmaların daha nitelikli, adil ve verimli geçmesi ile yarışma yönteminin öncelikle kamu yatırımlarında ardından tüm alanlarda yaygınlaştırılmasına zemin hazırlamak" şeklinde açıkladı. Oda'nınGenel Sekreter Sinan Tütüncü imzasıyla Başkan Kantarcı'ya gönderdiği davet mektubundaysa "Mimarlık hizmetinin temininde yarışmalar yöntemini tercih eden idarelere örnek olan Çaycuma Belediyesi Başkanı olarak düzenlemiş olduğunuz yarışmaların sürecini, yarışma deneyim ve birikimlerinizi Yarışmalar Sempozyumu'nda paylaşmanızı önemsemekteyiz. 10-11 Kasım'da iki gün boyunca sürecek Yarışmalar Sempozyumu'nda, düzenlenecek olan ‘İdareler Oturumu'na katılımınızı bekleriz" denildi.

BİLİM MERKEZİ YARIŞMASI İLE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çaycuma Belediyesi ilk olarak içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan Çaycuma Spor Merkezi'nin tasarımı için ulusal düzeyde yarışma açtı. 114 projenin katıldığı yarışmada, ODTÜ'lü Mimar Cenk Çeşmeli'nin projesi birinciliği kazandı. Halen inşaatı devam eden proje tamamlandığında, bölgede bir belediyeye ait ilk yüzme havuzu olacak. Türkiye'nin alanında ilk yapılan mimari tasarım yarışması unvanına da sahip Çaycuma Bilim Merkezi Proje Yarışması'na toplam 77 proje katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesinden Soner Akçam, Mimar Sinan Üniversitesinden Emrah Bal ve Karadeniz Teknik Üniversitesinden Ahmet İlyas Sözeri'den oluşan mimar grubunun birlikte tasarladığı proje birinciliği kazanırken, arazisi de hazır olan Bilim Merkezi için sponsor arayışı devam ediyor.


 

Editör: TE Bilisim