Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu yaptığı açıklamada Akgül'e görevinde başarılar diyerek şunları ifade etti.

"Kamu Sen ailesi olarak Hayırlı olsun temenni etmek için buradayız. Kendisi geçmişten beri tanıdığımız eğitim camiasının içerisinde çeşitli görevlerde bulunmuş, görevlerde başarılı olmuş değer verdiğiniz bir arkadaşımızdır. Temennimiz o ki bu görevde de başarılı olması için de kendisinden Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak beklenti ve temennileriniz var. Bizim beklenti ve temennileriniz bu makamların vebalinin yüksek olduğu bilinciyle tarafsız bir yönetim sergileyerek ilimizde Milli Eğitim camiasında noksanları ve eksiklerini tamamladıktan sonra hak ettiği başarılarla anılır bir hale getirmesi bizim temelimizdir. Biz inanıyoruz ki, Harun bey bunları başaracak bilgi birikime sahip. İnşallah  büyük Milli Eğitim camiasında huzursuzluklara meydan vermeden arkadaşlar arasında birlik ve beraberliği sağlayarak tabiri caizse kurumda bir aile bütünlüğü oluşturarak inşallah. Zonguldak'a Milli e
Eğitim'de Türkiye genelinde hak ettiği seviyelere çıkacağına inanıyorum. Bunu söylerken de müdürümün yapacağı her türlü  çalışmada bilmesini istiyorum ki yanında olacağız. Gücümüzün yettiği sürece gücümüzün yettiği kadarıyla kendisine. Bizim Türkiye Kamu-Sen olarak kendimize özgür bazı davranışlarımız da var ki olası hatalar da biz müdürümüze onu paylaşacağız istişare yapacağız. Eksik ve aksaklıkları biz kendisine iletip kendisinden konularda da yardım ve düzeltme talebinde bulunacağız. Umuyorum karşılıklı istişare ile bütün Türk eğitim-Sen'den üzerinde Türkiye Kamu-Sen içerisinde Türk Eğitim Sen de dönem dönem Biz dışarıya Kurumu başarılı bir şekilde yönetilir. Ben tekrar başarı dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Türk eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören'de Milli Eğitim'in büyük bir aile olduğunu belirterek şunları ifade etti.

"Zonguldak genelinde 100 bin öğrenci ve  7 bin çalışanlar beraber çok güçlü ve büyük bir kurumuz.
Bu büyük ailenin içerisine girmeyen aile yok ama torunuyla ama çocuğuyla beraber herkesin gözü bizde. Onun için önde gelen kurumdur ve bu anlamda Çok iyi de yönetilmesi gerekiyor. Çok ciddi bir birlikteliğe ve çalışma barışına ihtiyacı var. Umarım tekrar insanlara buraya gelirken arkasında soru işaretlerinin bulunmadığı bir çalışma ortamının oluşturulmasını mutlaka talep ediyoruz. Sayın başkanım da ifade ettiği gibi Milli Eğitimin bütün kademelerinde çalışmış bizim de yakından tanıdığınız bir insan. Beraber Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte çalışma yapmak istiyoruz bunun da sizin yanınızdayız" dedi. 

Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim. Bizi tanıyorsunuz. Bunun için insan kaynaklarından sorumluydum ve sendikalarla devamlı görüşme halindeyedim. Bu sebeple Türk Eğitim Sen Başkanı Şahin beyi yakinen tanıyorum.
Şu ana kadar 2 tane sendikamız bizi ziyarette bulundu. İkinci olarak da Kamu Sen böyle bir güzellik gösterdi. Ben buradan Türk sendikalarımızı da görmek istiyorum. Çünkü biz bir aileyiz 100 bin öğrencimiz de 7 bin çalışanımız da birlikte ne kadar çok istişare yaparsak bu kadar çok doğru karar alacağımıza Ben inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim