Kozlu Belediyesi Halk otobüsleri işletmecisi olan BEKARD firması, gözünü Zonguldaklı minibüs ve otobüs esnafının parasına dikti. Yasaları göz göre göre ihlal eden  Kozlu Belediyesi Halk otobüsleri firmasının elde ettiği gelir o kadar fazla ki, kesilen cezalar bile caydırıcı olmuyor.

Kozlu Belediyesi Halk otobüsleri işletmecisi, Belediye Zabıta ekiplerinin kamera kaydı yaptığını bile bile, adeta dalga geçercesine güzergah dışı yolcu almaya devam ediyor.

Göz göre göre yapılan bu hak gaspı, sadece Zonguldak Halk Otobüsleri firmasını mağdur etmekle kalmıyor, minibüsçü esnafınada ciddi darbe vuruyor.

Zonguldak Belediyesinin 04.05.2015 tarihinde aldığı, Belediye meclis kararında "Kozlu istikametine yolcu taşımacılığı yapan Halk otobüslerinin de; Kozlu'ya gidiş düzergahında Zonguldak Belediyesinin sınırları içerisinde yolcu indirmemelerine ve Zonguldak'a dönüş düzergahında ise, Zonguldak Belediyesinin sınırları içerisinde yolcu bindirmemelerine" oy birliği ile karar verilmişti. Bu karara uymayan Kozlu Belediyesi Halk otobüsleri işletmecisi olan BEKARD firması, devletin kurumlarını yok sayarak, suç işlemeye devam ediyor.

Tüm bu yaşanan hak gaspına sessiz kalan, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın tavrı kafalarda soru işareti bırakıyor.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri son bir ayda, Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri'nin sahil yolunda haksız yolcu indirme/bindirmesi nedeniyle yüzlerce kez 227'er lira yazdı. Zonguldak Belediye Meclisinin 01.03.2013 tarihinde aldığı karara göre, bir ay içerisinde aynı suçtan üç defa ceza uygulanması halinde araç bir hafta trafikten men edilir. Bir yıl içinde tekrar eden her ihlal için her seferinde iki katı arttırılarak uygulanır. Yönetmelik hükümlerinin bir yılda yirmiden fazla sayıda ihlal edilmesi halinde çalışma ruhsatı Belediye Encümen kararı ile iptal edilebilir.

Yaşanan bu has gaspı sadece Kozlu Belediyesi halk otobüsleriyle sınırlı değil. Kilimli Halk otobüsleride güzergah dışı aldığı yolcularlar, dolmuşçu esnafının ekmeğiyle oynuyor.

Elmas TV mikrofonlarına konuşan, Kapuz durağı şoför esnafı, Kozlu Halk Otobüslerine uygulanan cezaların, Kilimli Halk Otobüslerinede uygulanmasını istedi.

 

 

Editör: TE Bilisim