Küçük, yaptığı açıklamada, kahveciler olarak çok zorda olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
‘’Pandemi süresince en çok mağdur olan, en çok zarar gören esnaf grubuyuz. Kahveciler halen mağduriyet yaşıyor. Bir çok kahveci sektörü çalışamaz durumda. Kiralarını ödeyemiyorlar. Lokaller zorda ve sıkıntı yaşıyor. Birahanelerimiz açılmıyor. Birahaneler yeni işletme ruhsatı almak istiyor verilmiyor. Kabul edilmiyor.
Pandemi süresince alınan destek kredileri için ek bir altı ay uzatma taleplerimiz var.
Pandemi süresince esnaf kefalet kredi kooperatifinden aldığımız altı ay ödemesiz 25.000 TL kredilerin ve kredi katları içinde ayrıca açılan 25.000 TL kullanımın, ilk taksitleri Kasım ve Aralık ayları itibarı ile başlıyor. Tekrar bir altı ay daha uzatma hakkı istiyoruz. Kahve işletmelerinin  yasakları sürüyor. Kahveciler halen daha oyun oynama yasakları var. Çay ocakların hemen her gün oturma düzeni ile ilgili bir çok uyarıyı alıyoruz. Çay ocakları baskı altında tutuluyor. Elimizden gelen çaba ve gayreti gösteriyoruz. Sektörümüzde bir esnaf kepenk indirdi. Birahaneler altı aydır kapalı. Bir çoğu kirasını ödeyemiyor. Lokantalar zor durumda. Kapanan lokantalarımız var. Kahveciler olarak otuz (30) sayısında işletme kapandı. Kapanışını bildirdi. Kiraların da pahalı olması kahvecilik sektörünü çok etkiledi. Hem oyunların olmaması, kiraların fahiş yüksekliği, iş yapılamaması, sektörün ayakta kalmasını çok ama çok zorlaştırıyor.
Kamu ve özel mülk sahipleri kapalı işletmelerden kira talep ediyorlar. Bunların ödenmesinde çok güçlük yaşanıyor. Olmayan kazancı yaratmaya çalışıyoruz.
Pandemi süresince tam üç ay lokantalar, kahveler, lokaller kapalı kaldı. Birahaneler altı aydır kapalı ve halen kapalı kalmaya devam ediyor.
Oda olarak 650 üyemiz var, Çığlığımızı duyan ise yok.
Basit usulde 200’e yakın esnafımız var. Tüm üyelerimiz zor şartlarda iş hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Oda olarak elimizden gelen katkıyı ve desteği veriyoruz. Onların sorunlarına yardımcı olma adına gayret ve çabalarımız sürüyor. Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörüz. Hiç bir yardım almadık Kredi aldık. O kredinin de ödemesi geldi. Bizler halen daha mağduriyet yaşıyoruz.
Çığlığımızı duyan yok, sesimizi duyun.’’ 
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim