Level Hospital Diyetisyen Hekimi Ayşe ORDU, kahvaltının önemini anlattı. Kahvaltıda simit, poğaça, açma … Yeme alışkanlığı olanlar için Level Hospital Diyetisyen Ayşe ORDU uyarılarda bulundu. Tatilin bitmesi ve okulların açılmasıyla birlikte sabah erken uyanmaya ve tempolu yaşama geri dönüldü. Bu tempolu yaşam için bize gerekli olan enerjiyi ise güne güzel bir kahvaltıyla başlayarak kazanabiliriz ama kahvaltı Trafik yoğunlukları, 5 dakika daha fazla uyuma isteği, aç hissetmeme, vakit bulamama gibi bahaneler ile atlanan öğünler listesinde başta yer alıyor.

Ayaküstü geçiştirilen veya yol üstündeki pastanelerden alınan börek poğaça simit tarzı kahvaltılar sağlıksız ve karbonhidrat protein yağ dengesi açısından yoksun yiyeceklerdir. Besin grubu dengeli hazırlanan kahvaltılar ile açlık bir sonraki ara öğüne kadar giderilir ve kahvaltı yapan kişilerin yapmayan kişilere göre daha dayanıklı ve konsantrasyonları yüksek bireyler oldukları belirlenmiştir.

Ayrıca sabah kahvaltısı ile birlikte oluşan tokluk hissi gün içinde tüketilen atıştırmalıkları azaltır ve bunun sonucunda vücuda alınacak enerji ve yağ oranın azalmasını sağlar.

Sabah erken kalkmak istemediğinizde, akşam tam buğday ekmek içine peynir ve yeşillik ekleyerek sabaha hazırlayabilirsiniz veya sabah kahvaltıda peynir biraz yeşillik, 2-3 ceviz ve ekmek ile dengeli, doyurucu ve hızlı kahvaltı yapabilirsiniz

Kahvaltıyı atlamayın ki güne enerjiniz kalsın!

 

Editör: TE Bilisim