23. Dönemi CHP Parti Meclisi üyelerinden Buket Müftüoğlu'nun, partisinden Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Belediye Başkan Aday Adayı olabileceği öğrenildi.

Hakimiyet'in konuya ilişkin telefonla görüştüğü Müftüoğlu, siyasetin iddiasız yapılmadığını ve bu tür bir düşüncesinin olduğunu söyledi.

Aynı zamanda, Ereğli'nin ilk Belediye Başkanı olan Müftüzade Halil Kaptan'ın torunu Müftüoğlu, Ereğli'nin genel nüfusunun 175 bin 351, bunun 88 bin 534'ün ise kadın olduğunu belirten Müftüoğlu, şöyle dedi:

"KADINA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALIDIR"
"İlçe merkezinin 118 bin olan nüfusunun da 60 bini kadınlardan oluşuyor. Her yerde yaklaşık 2 bin kadınlarımız fazla. Sadece siyasette değil, iş hayatında da hayatın tüm katmanlarında emeğin arkasında kadınlar var. Ancak söz konusu ‘erk' olduğunda kadınlarımız emeğinin karşılığını göremiyor. erkek egemen siyasette kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Ben, bilirsiniz sonuç odaklıyım ve her koşulda bütünün hayrına hareket ederim. Eğer seçim benimle alınacaksa benimle, kiminle alınacaksa onunla hareket etmekten yana kesin kararlıyım.

"FESTİVALLERLE DEĞİL, ÜRÜNLERLE…"
Ben, Ereğli Belediyesin alınıp, kısa sürede yapılan sosyal ve ekonomik projelerle, Ereğli'nin dünyaya eğlence yada festivallerle değil, ürettiği kooperatif ürünlerinin dünya markası olmasıyla tanıtabiliyor muyuz; ben, buna bakarım. Önemli olan partim ve Ereğli'dir. İlkeli Cumhuriyet Halk Partililer ve siyasi görüşü her ne olursa olsun dürüst, haktan yana paylaşıma inanan her kesimin adaylığına sıcak bakarım. Ereğli'de işsizlik sorunlarının tam göbeğinde yaşayan tarihinde ilk kez göç veren Ereğlili hemşerilerimin yüzünün güleceği, tüm dünyanın merakına hasıl olacak bir kent yönetimini yaratmak ve yönetmek asla mucize değil."

 

Editör: TE Bilisim