Kilimli ilçesine bağlı Subatan Mahallesi'nde ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte işçiler Erkan Çonkur ve Hasan Yıldız mahsur kalmış, göçükten kurtulan bir işçinin durumu bildirmesi üzerine, olay yerine AFAD, sağlık ve polis ekipleri ile Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı tahlisiye ekipleri sevk edilmişti. Ekiplerin yaklaşık 4 saat süren çabaları sonucu, Erkan Çonkur ve Hasan Yıldız'ın cansız bedenlerine ulaşılmıştı. İki işçinin hikayeleri yürekleri burktu.

EMEKLİLİĞİN KEYFİNİ SÜREMEDİ

Ruhsatsız işletilen maden ocağında yaşamını yitiren 45 yaşındaki Erkan Çonkur'un, özel bir maden işletmesinden yeni emekli olduğu öğrenildi. Oğlunun Bitlis'de askerlik yaptığı öğrenilen Çonkur'un emekli olmasına rağmen kaçak ocakta çalışmaya devam ediyordu. Kilimli ilçesi Karadon mahallesinde oturan Erkan Çonkur'un cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından Bartın'a bağlı Kayadibi köyü Serdaroğlu Mahallesi'nde defnedildi. Erkan Çonkur'un Bitlis'de askerlik yapan oğlu ise babasının vefatının ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri helikopter ile Bartın'a getirildi.

İZMİT'TE TUTUNAMADI, ZONGULDAK'A DÖNDÜ

Ruhsatsız işletilen maden ocağında yaşamını yitiren diğer madenci 30 yaşındaki Hasan Yıldız'ın hikayesi de en az Erkan Çonkur kadar acı. Emekli bir madencinin oğlu olan Hasan Yıldız'ın çalışmak için kardeşiyle birlikte İzmit'e giderek oradan ev tuttuğu öğrenildi. Bir süre İzmit'te bir fabrikada çalışan Hasan Yıldız, çalıştığı fabrikada işten çıkartılınca yeniden Zonguldak'a dönerek kaçak ocakta çalışmaya başladı. Bekar olan Hasan Yıldız'ın cenazesi Karadon Site camiinde kılınan cenaze namazının ardından, yaşamını yitirdiği kaçak maden ocağının hemen yanında bulunan Subatan mahallesi mezarlığına defnedildi. Yıldız'ın, amatör küme takımlarından Subatanspor'da futbol oynadığı öğrenildi. Madencinin tabutunun üzerine de futbol oynadığı takımın forması konuldu. 

Editör: TE Bilisim