İş Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu,  Ankara'da, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen geçici koruma ve uluslararası koruma altındaki kişilerin iş piyasasına erişimi ile ilgili eğitim toplantısını değerlendirdi. 

Demirsu, "Bilindiği gibi ilimizde 2000'e yakın koruma altında yabancı kişiler mevcut bunun bir kısmı Suriyeli bir kısmı da Iraklı olmak üzere ilimizde misafir ediyoruz. Bu konuda Çalışma Bakanlığı geçici koruma ve uluslararası koruma altındaki kişilerin iş piyasasına erişimi konusunda geçtiğimiz hafta içerisinde bir eğitim verildi. Bu eğitime personelimizle birlikte katıldık. Eğitimde, 6735 sayılı uluslararası işgücü kanunu göre çalışma izinlerinin verilmesinde izlenecek usulü ve esasların belirtildiği ve bununla ilgili verilecek izinler de süreli çalışma izni süresiz çalışma izni ve bağımsız çalışma izni konularına değinildi. İşyerlerinde ne kadar süreyle yüzde kaç oranında yabancı işçi çalıştırılacağı konusunda eğitimler aldık ve bu konuda işverenlerimizi aydınlatmak amacıyla kısa sürede detaylı bilgilerimizi ilerleyen günlerde duyuracağız.

İşverenlerimize buradan şunu söylemek istiyorum; "Mutlaka yabancı işçi çalıştıracakları zaman, csgb gov.tr adresinden, Bakanlığımızın geçici koruma altındaki kişilerin iş piyasasına nasıl kazandırılacak konusunda öğrenilmesi ve başvuruların nasıl yapılacağı konusunda verdiğimiz bu adresten bilgilendirmeler yapılıyor. Buradan iş verenlerimize duyurulur" dedi.

Editör: TE Bilisim