İŞKUR toplantı salonunda verilen seminere, SGK İl Müdürü  Erkin Avcı, Level Hastanesi Koordinatörü Murat Koca ve işverenler katıldı. 

Gönül Demirsu yaptığı açıklamasında, istihdam teşviklerine değinerek;
 “Kurumumuz faaliyetleri ile tüm program ve projelerimiz hakkında en kısa yoldan hızlı şekilde  vatandaşlarımız ve tüm paydaşlarımızın   bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 2019  yılının   birinci  basın toplantısında  birlikteyiz.
Bilindiği gibi, Türkiye İş Kurumu olarak asli görevimiz istihdamın korunması ve arttırılmasıdır. Bu bağlamda genç işsizlerin azaltılması amacıyla İŞKUR Kampüste programı çerçevesinde;  İlimizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile çalışma hayatına yeni atılacak olan eğitimli, nitelikli gençleri buluşturarak bilgi paylaşımı ve iş bulmaya aracılık etmek üzere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile Kariyer Günü etkinliği ve seminerler düzenledik.
Ayrıca, Yüksekokul veya Fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları adına İŞE İLK ADIM PROJESİ kapsamında işbaşı eğitim programları düzenledik ve devam ediyoruz.
Yine, Yükseköğretim öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmalarını sağlamak ve çalışma disiplini kazandırmak amacıyla Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında en fazla 3 ay  süre  ile haftada 3 gün, günlük 8 saat şeklinde dersleri ve zorunlu stajı olmayan öğrenciler için toplum yararına program düzenleyeceğiz.
İş Kulübü Liderleri ile üniversite öğrencilerini sürekli buluşturarak özel çalışmalar yürütüyoruz.
Kadın istihdamını artırmak amacıyla Sanayi Sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kursları ile imalat sektöründeki meslekler için düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlarımıza  2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL kreş desteği sağlıyoruz.
İŞTE ANNE projesi ile 0-15 yaş arasında çocuğu bulunan annelere işbaşı eğitim programı veya meslek eğitim kurslarından yararlandıkları süre boyunca günlük 80 TL ödeme yapıyoruz.
Diğer taraftan; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un himayelerinde başlatılan 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında; İstihdamın korunması, artırılması ve nitelikli istihdamın desteklenmesi amacıyla teşvik /desteklerimizi duyurmak üzere başlatılan ve  İl/İlçe Ticaret ve Sanayi Odalarında,  Organize Sanayi  Bölgelerinde  ve işyeri ziyaretleri olarak  gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında  işverenlerimize;
 
*Üç Aylık Ücret Desteği, *İlave İstihdam Teşviki,
*Asgari Ücret Desteği,  
*Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki,
*5 Puanlık İndirim Teşviki,
*İlave 6 Puanlık İndirim Teşviki,
*Kısa Çalışma Ödeneği,
*İşbaşı Eğitim Programları,
*Geleceğin Mesleklerinde İşbaşı Eğitim Programı,
*MEGİP, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi
*Çocuk Bakım Desteği, *İşe İlk Adım Projesi,
 
konularında  bilgilendirme yapıyoruz.”

Editör: TE Bilisim