CHP Zonguldak Milletvekili Adayı ve son dönem kongrelerinin tartışılan ismi Deniz Yavuzyılmaz, CHP'de yaşanan kadın kolları seçimi tartışmaları ile ilgili suskunluğunu bozdu.

Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Sevgili Dostlar,

Bu yazıyı,
Atatürk'ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme haklarının ellerinden alındığı gerekçesiyle istifa eden Cumhuriyet Halk Partimizin Zonguldak'taki emektar kadın üyelerine bir vefa borcu olarak kaleme aldığımı belirtmek istiyorum.

Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları seçiminin 
tarihi, saati ve yerinin,

Merkez İlçemizin 19 mahallesinde bulunan 
800 kadın üyeye, iletişim araçlarının hiçbiriyle,- telefon, mesaj, whatsapp, internet sitesi, facebook, instagram paylaşımıyla dahi bildirilmemesi nedeniyle 
Seçime katılım %5 civarında olmuştur.

Yasal olarak katılımın düşük olması nedeniyle seçimin bir başka tarihte yeterli sayı aranmaksızın tekrarı gerekmiştir.

Tekrarlanan 2.seçimin tarihi, saati ve yeri de,

Kadın üyelere yine bildirilmemiştir. 
Seçime katılım yine %5 olmuştur.

Kadın üyeler haberleri olmaksızın, birkaç gün içinde yapılan bu seçimleri ancak seçimler bittikten sonra ortaya çıkarabilmiştir.

Kadın üyeler yasal itiraz süresinin içinde noter kanalıyla itirazlarını yapmışlardır.

Seçim takvimi devam ettiğinden, yanlış uygulamalarla yapılan seçimin iptal edilerek, tüm kadın üyelere haber verilecek sağlıklı bir seçimin yapılabilmesi mümkünken,

İtirazın ulaştırıldığı makamın, seçimlerdeki bu yanlış uygulamayı bizzat yapan makamın kendisi olmasındaki çarpıklık nedeniyle itirazlar kabul edilmemiştir.

Seçimi şeffaf, güvenli ve en fazla katılımla yapmakla sorumlu olanların, kadın üyelerin, seçimden haberdar olması için hiç bir çaba sarf etmedikleri anlaşılmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partimizin kadın üyeleri 
Partimizin canıdır, yüreğidir, lokomotifidir. 
Seçimlere en yüksek oranlarda katılım gösteren, sandık güvenliği için cesaretle mücadele eden, haksızlık karşısında ne pahasına olursa olsun adaleti savunan, başı dik, onurlu, Atatürk'ün ilkeleri ve devrimlerinin koruyucularıdır.

Bu durumdayken,
Neden kadın kolları seçimine katılımın %80 değil de 
%5 olduğu sorusu sorulmalı ve yanıtını aramak gerekmektedir.

Nerede ve nasıl hata yapılmıştır da katılım bu kadar düşük olmuştur...Bir hata yapılmadıysa nedir bu %5'in açıklaması.

Bu seçime katılımı sağlamakla ve seçimin tarihini, saatini, yerini, 800 kadın üyeye bildirmekle sorumlu olup da görevini yerine getirmeyenler tespit edilmeli ve gereği yapılmalıdır.

Bu sürecin devamında,
Bu haksızlığa karşı tepki olarak 62 üye maalesef istifa dilekçelerini vermiştir.

İstifaların devamının gelebileceğinden endişe edilmektedir.

Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu kritik dönemde, 
Halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu partimizdeki birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için partimizin yetkililerini ve tüm üyelerini istifa eden üyelerimizle iletişim kurmaya ve istifalarını geri almak noktasında gönüllerini kazanmak için mücadele etmeye davet ediyorum.

Sevgiler.

Editör: TE Bilisim