Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, KYK yurduna girebilmek için sıra bekleyen öğrencilerin özel yurtlar tarafından suiistimal edildiğine dikkat çekti.

 KYK sırası geldiği için özel yurttan ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin sözleşmelerini feshetmeyen yurtlara seslenen Topaloğlu yayımladığı basın açıklamasında;

 "Kentimizde üniversite öğrenci sayısı 40 binlere ulaşmış olup, özellikle yeni gelen ve KYK'ya yerleşemeyen öğrenciler yoğunlukla özel yurtlarda kalmaktadırlar.

Bu öğrencilerimizin bir kısmı KYK yurtlarında yedek sıralarda yerleşmeyi beklemektedirler.

Bu durumdaki öğrencilerimize yıl içinde KYK sırası geldiğinde özel yurtlarda kaldıkları için sorun yaşamaktadırlar. Özel yurtlar KYK  yurdu çıkan öğrencilere yurttan ayrılmaları sırasında sorun çıkarmakta yapılan sözleşmeler gereği yıl sonuna kadar yurttan ayrılamayacakları, ayrıldıkları taktirde yıl sonuna kadar olan paranın tamamını istemektedirler. Bu durum yoksul dar gelirli sabit gelirli aileleri olumsuz etkilemektedir.

 Özel Yurtlara ve konuyla ilgili yetkililere çağrımızdır. Özellikle yapılan sözleşmelere KYK yedek olan öğrencilerin yıl içinde yurt hakkı kazanmaları halinde ve bunu belgeledikleri taktirde özel yurtlar geleceğe dönük hiç bir talepte bulunmadan bu öğrencilerin yurtlardan ayrılmasına olanak sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.

 Yıl içinde bu konuda derneğimize çok şikayet gelmekte bir çok öğrenci ve aileleri mağdur olmaktadırlar. Diğer yandan bu yurtlar kalmadıkları hizmet almadıkları bu öğrencilerden yıl sonuna kadar ücret almakta hem de öğrencilerin boşalttıkları yerlere yeni öğrenciler alarak haksız kazanç elde etmektedirler.

Tüketici Derneği olarak bu durumun düzeltilmesini başka seçeneği olmayan öğrencilere tek taraflı dayatmacı sözleşmelerle mağdur edilmemelerini talep  ediyoruz.

Biz bu konuda gerekli girişimlerde bulunup konuyu takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim