Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası normalleşme planını açıkladı. 11 Mart'ta ilk vakanın görüldüğü tarihten itibaren devam eden corona mücadelesinde yeni aşamaya geçildi ve normalleşme planı ortaya çıktı.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI 

Corona virüs ortaya çıktıktan sonra 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma yasağı gelmişti. Gelen yasak ise gevşetildi.

Buna göre, 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilecek. İlk uygulama Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası yapılacak.

20 yaş altında iki grup halinde uygulanacak. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15.00 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek. 15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkabilecek.

AVM 

Kurallara uyulması şartıyla AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme ve personel temini 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran’da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

31 ilde şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 il için bitiyor. O iller ise şöyle; Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla

SINAV TARİHLERİ DEĞİŞTİ 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 27-28 Haziran'da yapılacak. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran'da askeri öğrenci sınavı 14 Haziran'da yapılacak.

Öte yandan bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Editör: TE Bilisim