Zonguldaklılar yol sorunlarıyla uğraşıp sürekli çukurlara düşerken Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Zonguldak'ı cezalandırdığı Ak Partili siyasilerin duyarsız, Zonguldak Belediyesi'nin ise sorunun çözümünde yetersiz kaldığı ortaya çıktı.

Pek çok şehir merkezinden Karayolları yol ağları Karayolları tarafından asfaltlanırken Zonguldak'ta bu durum tam tersine döndü. Yıllar önce kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmalarının yapılabilmesi için maliyeti azaltmak adına Karayolu ağını geçici olarak Zonguldak Belediyesi'ne terk eden Karayolları Genel Müdürlüğü çalışmaların tamamlanmasının ardından yol devrine izin vermedi.

Oysa ki Ankara istikametinde Asma'dan Kozlu ilçe sınırları ve yine şehir merkezinden İnağzı – Kilimli sınırına kadar olan kesimlerin asfalt çalışmasının Karayolları tarafından yapılması gerekiyor.

Zonguldak Belediyesi'nin tartışma yaratan asfalt ihalesinin perde arkasında kalan bu gerçekle yüzleşmek zorunda kalan Zonguldak cezalandırılırken Zonguldak'taki siyasi çevrelerin susması şaşkınlık yaratıyor.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü içinde bulunan Kastamonu ve Karabük gibi pek çok noktada şehir merkezlerinden geçen karayolu ağındaki tüm yollar Karayolları tarafından asfaltlanırken sıra Zonguldak'a geldiğinde dikkate alınmıyor.
Zonguldak Belediyesi alt yapı çalışmasını ve asfalt çalışmasını tamamladığı yolların yeniden Karayollarına devri için yıllardır mücadele derken bu mücadelede yalnız kalıyor. Kastamonu'da mahalle yollarını bile asfalt yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü yapılan tüm tekliflere karşın Zonguldak'tan geçen karayolu ağını kendi uhdesine almıyor.

Zonguldak Belediyesi'nin CHP'de olması nedeniyle yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalırken Ak Parti Milletvekilleri ve siyasi temsilcileri de sorunun çözümü için gerekli çabayı göstermiyor.

Zonguldak Belediyesi'nin 5 milyon bütçeli asfalt ihalesi ile yolların asfalt sorunu çözmek mümkün değil. İller Bankası'ndan asfalt için talep edilen 16 milyon kredi talebine ‘ret' alan Zonguldak Belediyesi'nin 5 milyonluk bu bütçeyle karayolları ağı içindeki yollar dışında kalan mahalle yollarını asfaltlaması mümkün değil. Sorun çözülmez ise pek çok noktada yama yapılacak.

Elmas TV olarak hizmetin siyaset için değil insanlar için yapılması gerektiğini hatırlatıyor 15. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nü ve siyasetçileri göreve davet ediyoruz.

Editör: TE Bilisim