İsmet Paşa Parkı’nda düzenlenen anma törenine CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, partililer, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, İsmet İnönü Anıtı önüne çelenk bıraktı.
Törende konuşan CHP İl başkanı İsmet İnönü’yü saygıyla andığını ifade etferek sunları söyledi.
Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı; Türkiye Cumhuriyetin ilk Başbakanı, ikinci Cumhurbaşkanı, Devlet ve siyaset adamı, Lozan kahramanı ve Kurtuluş savaşımızın garp cephesi komutanı İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 46’ncı yılında sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ülkemizin temellerini atan ve çağdaş bir ülke olmamız için yılmadan mücadele eden İsmet İnönü, vatan savunmasında mükemmel bir asker, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda eşsiz bir diplomat, bir dava ve inanç adamı, tarihi görevler ifa etmiş büyük bir liderdir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm dünyada kabul görmesini sağlayan ve Ülkemizin teminatı olan Lozan Antlaşmasının imzalanması sürecinde görüşmelerin kesilmesi riskine rağmen ülkemizin ve ulusumuzun çıkarlarında en küçük bir taviz vermeyen İsmet İnönü sonsuzda dek yaşayacaktır. İsmet İnönü, tek bir yurttaşımız ölmeden ikinci dünya savaşı gibi bir felaketten bizleri korumuş, elindeki güçleri her zaman daha fazla demokrasi ve özgürlük için kullanmış, çok partili demokrasiyi ülkemize getirerek çağdaş ve uygarlık seviyesine erişmek yolunda önemli bir adım atmıştır.
Her adımını milletin ve devletin geleceğini düşünerek planlayan İsmet İnönü, çok partili hayata geçiş döneminde çok önemli rol üstlenmiştir. 14 Mayıs 1950 tarihinde yapılan çok partili seçimlerin sonucunda iktidarın el değiştirmesi “En büyük yenilgim, başarımdır. Sükunetle ve sulh yoluyla iktidarı devir ediyorum, bundan daha büyük mutluluk var mı? sözüyle açıklamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerimle; Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık dahil olmak üzere çok büyük yetkilerle geldiği makamları kişisel çıkarı için değil, millete hizmet için kullanan, Büyük Atatürk’ün silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşı kahramanı, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın İsmet İnönü’yü vefatının 46.yılında rahmetle anıyor, O’nun eserleri ve aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, vatan için canını veren tüm şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum.”
Editör: TE Bilisim