Toplum yararına çalışma programı kapsamında İŞKUR aracılığı ile Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne alınacak personel kura çekimi 1. Noter baş katibi Birkan Hamarat ve İŞKUR il müdürü Gönül Demirsu'nun huzurunda yapıldı.
Şehit Prf. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen kura çekiminde 1192 katılımcıdan 140 kişi için kura çekiminde her hangi bir spekülasyonlara neden olmaması için kura çekimi kürelerdeki toplar katılımcılara çektirildi. Kura çekiminde 140 kişi sevinirken 1050 kişi ise bir sonraki kura çekimini sabırsızlıkla beklemeye başladı.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu yaptığı açıklamada katılımcılara kura çekilişi ile ilgili bilgilendirme yaparak şunları söyledi;

"Milli eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalıştırılmak üzere alacağımız toplum yararına program kapsamında bugün noter huzurunda kura çekilişini gerçekleştirecekz. Eşit olsun kimseye ayrımcılık olmasın diye kura yöntemini seçtik. Şansımıza kim çıkarsa emniyetten sorgulaması yapıldıktan sonra uygun olanları başlatacağız. 1192 kişi başvuru yaptı. 140 kişi seçeceğiz. Birinci listede yeterli başvuru olduğu için ikinci listeye geçmeyeceğiz. Birinci listede yer alan engellilerimiz, eski seçimlerimiz, kadınlarımız ve uzun süreli iş bulamayan 35 yaş üstü erkekler yer alıcak. Kuramız noter huzurunda yapılacağı için aklınıza takılacak hiçbir şey olmayacaktır. İnşallah hepinizin hakkında hayırlı olur. Kuradan çıkanlar haziran sonuna kadar okullarda çalıştırılacaktır. Eğer çıkmaz ise üzülmeyin yine kasım, aralık ayında kamu kurumlarını her yıl olduğu gibi genel müdürlüğümüzün tekrar destek olup yine kontenjanlar verileceğini tahmin ediyoruz. Size her daim desteklemeye devam edeceğiz. Hepiniz için hayırlı olsun."



Editör: TE Bilisim