ZTSO Başkanı Metin Demir de; "Editör Masası'nın konuğu olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Oda Başkanlığında 5 yılımı tamamladım, 6'ncı yıla girdik. Sahada zaman zaman birbirinden kopuk gibi görünüyor yaptığımız çalışmalar ama, bunların fikirsel arka planları var. Zonguldak'ın geriye gittiğinden şikayet ediyoruz hep, insanların ekmeğini kazanmak için göç ettiği Zonguldak, şimdilerde başka memleketlere gitmeye başladı. 30 yıldır geriye giden Zonguldak‘a Filyos projesi ile tekrar eskiye dönüş ve canlılığını kazanacağını düşünüyorum”dedi.

Projeler hakkında konuşan Metin Demir; “Ana projelerimizden en büyüğü belkide Filyos Projesi. Bunu yakından takip etmeye ve insanımızı haberdar etmeye özen gösteriyoruz. Liman projesinde sona gelindi. İnşallah bu yılın sonu itibariyle bitmiş olacak." ifadesini kullandı. Demir, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü; "Burada lojistik merkezin planlanması gerektiğini bakanlıklarımıza ilettik. Raporumuz gelecek ay itibariyle tamamlanmış olacak. Deniz, hava ve kara yolunu birleştirmiş olacak Lojistik Merkezimiz Zonguldak için katma değer olacak diye düşünüyoruz." dedi. 

Demir; “ MAKZON  projesini eski Valimiz Erdoğan Bektaş döneminde Çelik kümelenmesinin bir parçası olarak çalıştık. Zonguldak tarih ve endüstriyel anlamında faydalı denk düşecek ve faydalı yatırımcılar için katma değer Zonguldak için önemli bir projedir. Projenin yavaş yavaş ayaklarını tamamlıyoruz. MAKZON derneğimiz kuruldu ve hayata geçti. İhtisas sanayi anlamında Koparatif kurduk. Biz arsa ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Belediyede imar düzenlemesine geldi. Bakanlığımız üst ölçekteki planlarını revize etti. İnşallah önümüzdeki ay belediye meclis toplantısına girecek. Biz çalışmak için hızlıca kollarımızı sıvayarakcağız. 65 civarında atölye ve fabrika olacağını öngörüyorum. Birkaç ay içersinde altyapı çalışmalarına başlayacağız. Yaklaşık her atölyede 15 kişi çalıştığını düşünürsek Zonguldak’ta büyük bir istihdam sorunu’nu da çözmüş olacağız.” ifadesine yer verdi. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim