Denizlerde av yasağı, 1 Eylül itibariyle sona erdi.Hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, tekneleri ile gece yarısından itibaren 'vira bismillah' diyerek sulara açıldı. Geçen sezon denizden umduğunu bulamayan balıkçılar, bu yıl tezgahlarda palamutun bol olacağını söyledi. Balıkçılar, havaların soğumasının ardından, Ekim ayı itibariyle tezgahlarda hamsi ile birlikte lüfer ve çinekopun da boy göstereceğini ifade etti.

KAYHAN;"ÇOK UMUTLUYUZ"

Geçen sezonun kötü geçtiğini, bu sezondan ise umutlu olduklarını ifade eden Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan; "Geçen sezon kötü bir balıkçılık sezonu oldu. 2021 sezonundan çok umutluyuz. Ağustos 15'ten itibaren palamut kendini göstermeye başladı. Doğusundan Batısına kadar Karadeniz'de bol balıkçılık var şu anda. Hayırlı nasipler diliyorum, rast gele diyorum balıkçılara. 2021 sezonunun tüm balıkçıılara hayırlı olmasını diliyorum." Şeklinde konuştu.

ELİYAZICI; "DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUM"

Balıkçı Çağrı Eliyazıcı da sezonun açılmasından duyduğu mutluluğunu dile getirerek, bu senenin bol geçeceğini dile getirdi. Eliyazıcı; "Bugünü dört gözle bekliyordum. Çok mutluyum. Palamutun erken olması bizim için bir ümitti. Bu sene bol olacağının farkına vardık. İnşallah tüm balıkçı kardeşlerimizinde bu sene rızkları bol olur. Bu sene tezgahlarda en çok palamut, Ekim ayından sonra da hamsi olacağına inanıyoruz.Bunun peşine lüfer ve çinekopunda bol olacağının farkındayız. İnşallah her şey güzel olacak. İlk ağlarımızı attık,gayet bereketliydi. Bundan sonra da böyle olmasını temenni ederim." dedi.

“AKÇAALAN; "BOLLUK BEREKET İÇİNDE GEÇİRİRLER”

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan ise, kentte balıkçılığa verilen öneme dikkat çekerek; "Balıkçılık sezonu bugün itibari ile başlamış bulunmakta. İnşallah balıkçılarımız için bolluk bereket içinde geçmesini diliyoruz. İlimizde 400 adet ruhsatlı balıkçı teknesi, 5 bin gerçek kişi tezkeresi ve bir o kadar da amatör balıkçı belgesine sahip balıkçımız var. Bu da Zonguldak balıkçılıkta önemli bir yere sahip demek." ifadesine yer verdi.

Haber:Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim