İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdaresi’nin 2021 Yılı Bütçe Tasarısı ve Performansının görüşüldüğü birleşimlerin ardından yatırım ve hedeflerini açıkladı. Necdet Karaveli, köylerde yol ve su çalışmaların yanı sıra turizm yatırımlarını da tamamlayarak bacasız sanayiyi hareketlendirecek

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, konuşmada, “Zonguldak İl Genel Meclisi olarak 15 gündür, Zonguldak İl Özel İdaresi’nin 2021 Yılı Bütçe görüşmeleri için çalışmaktayız. 2021 Yılı Bütçemizi 138 milyon TL olarak bağladık. Bütçemizin ayrıntısına gelecek olursak; yaklaşık 17 milyon TL civarı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ve 5 milyon 210 bin TL Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne alarak 23 milyon TL’yi köylerimizin yol ve su hizmetlerinde kullanmayı planladık. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzü de ödenek aktararak daha önceki turizm projelerimizin sürekliliğini sağlamayı hedefledik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne de bu sıkıntılı dönemde para aktararak ilimizdeki spor hizmetleri noktasında üzerimize düşeni yaptık. Yine Yapı Müdürlüğümüze ödenek aktararak binalarımızın bakım ve onarımların yapılmasını sağlayacağız. Bilgi ve İşlem Müdürlüğü’ne de gerekli bütçeyi ayırdık.

“KAYNAKLARIMIZI DEĞERLENDİRİYORUZ”

Bütçe incelendiğinde; biliyorsunuz pandemiden dolayı vergilerin toplanması noktasında problem var. Buna rağmen Allah’a şükürler olsun ki, yatırım noktasında bütçemizde kaynaklarımızı iyi değerlendirmeye çalıştık.  Bizim maksadımız ve gayemiz vatandaşlarımıza hizmet etmek, hizmeti sürekli kılabilmek. Özellikle eksik işler noktasında biran önce bu işleri tamamlayarak hizmet noktasında belli bir ivme yakalamaktı. Allah’a şükürler olsun bu ivme devam ediyor. KÖYDES ödenekleriyle beraber bölgemize hem yol, hem de su anlamında hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütçe anlamında arkadaşlarla istişare yaparak ve uzlaşarak rahat bir bütçe ortaya koyduk. Uygulama noktasında da problem yaşamadan hazırlıklarımızı yapıp sezonla birlikte çalışmalara başlamayı hedefliyoruz.

Geçtiğimiz dönem arkadaşlarımızla araç-gereç noktasında bir planlama yapmıştık. Bunun yaklaşık yüzde 55’ini gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem kaynaklarımızı kullanarak araç ve makine parkını güçlendirmeye devam edeceğiz.

“SADELEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bir yandan da bizim idareyi sadeleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Türkali’deki tesis ile 12 Katlı İş Merkezi’ndeki bölümleri satarak ek binamızın olduğu alanda yeni bir hizmet binası yapılarak işlerin oradan koordine edilmesini hedefliyoruz.

İl Özel İdaresi olarak yenilenme ve yeniden yapılanma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Plent tesislerimizde pandemi dolayısıyla aksaklıklar yaşansa da aktif çalışmalar devam ediyor. İl genelinde ihtiyacımız olan asfaltı üretecek kapasiteye sahibiz. Kamyonlarımızda geldikten sonra asfaltın ilçelere dağıtımı noktasındaki nakliye anlamında da sorun yaşamayacağız.” dedi 
Haber:Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim