Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğinde yürütülen yeni parti çalışmaları için takvim hızlandı.
Kulislerde, Kasım ayında kurulması beklenen partinin, kuruluş çalışmalarını bir ay erkene aldığı, kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na Ekim ayı içerisinde verilmesinin planlandığı konuşuluyor.


BARDAKOĞLU SÜRPRİZİ


Partinin "kurucular kurulu" için ise isim arayışı devam ediyor. Bu çerçevede kulislere yansıyan, "kurucular kurulu"nda görev almayı kabul ettiği ifade edilen bazı kritik isimler de bulunuyor.
Bu isimlerden biri de, Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu. Kurucular Kurulu için Bardakoğlu'na da teklif götürüldüğü ve kendisinin bu teklifi kabul ettiği kulislerde konuşuluyor.


HAŞİM KILIÇ'A DA TEKLİF GİTTİ


Yine kulislere yansıyanlara göre, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'a da yeni parti için teklif gitti. Ancak Kılıç'ın henüz kesin bir yanıt vermediği ifade ediliyor.
Ayrıca yeni partiye katılacak bir başka isim ise, Osman Pamukoğlu.
Hak ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) kurucusu olan, ancak daha sonra partiden ayrılan Pamukoğlu'nun da kendisine gelen teklife sıcak baktığı belirtiliyor.


ZONGULDAK'TA ÜÇ İSİM ÖN PLANDA


Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğinde yürütülen yeni parti çalışmalarının tamamlanmasıyla Zonguldak'ta kimlerle hareket edileceği merak ediliyor. İl Başkanlığı için dikkat çeken isimler arasında ilk sırayı MHP'nin Belediye Başkan Adayı olarak ses getiren eski merkez ilçe başkanı Gürkan Gülay. Bir diğer isim ise yine MHP'de uzun yıllar görev alan ve geçtiğimiz günlerde Meral Akşener'in kuracağı partide İl Başkanlığına aday olduğunu söyleyen Şükür Küçükali. Üçüncü isim ise Zonguldak Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Salih Alemdar. Alemdar da Gürkan Gülay ile birlikte Meral Akşener'i destekledikleri için disipline verilen isimler arasında yer almıştı.
Bu üç ismin dışında MHP ve Ak Parti kanadında adı gündeme gelen başka isimler de var ancak gözler öncelikle Ankara'dan gelecek haberde.

Editör: TE Bilisim