ÖZEL HABER

Zonguldak Bilim Sanat Merkezi'nin çatısından 3 adet ölü yavru kedi çıkartıldı. Hayvanseverler, okul yönetimine tepki gösterdi.

Okulun çatısından yükselen yavru kedi sesine kayıtsız kalmayan hayvansever mahalle halkı, Zonguldak Belediyesine bağlı İtfaiye ekiplerine haber verdi.  Zonguldak Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Eliçora'nın kontrolünde  itfaiye ekipleri okulun içerisinden çatıya çıktı. Çatı zeminin sağlıksız oluşu nedeniyle, ekipler bir bölümde inceleme yapabildi. İnceleme sonunda uzun süre önce öldüğü tahmin edilen 3 adet yavru kedi ölüsüne ulaşıldı. Mahalle halkının kurtarmak istediği yavru kedi ise bulunamadı.

Okul Müdürü Eliçora'dan, kedinin sesi tekrar duyulduğu taktirde ekiplere haber vermesi istendi.

Hayvansever Gülenay Eser, ELmas TV'ye yaptığı açıklamada, "Okulun çatısından 3 tane kedi ölüsü çıktı. Onlarda sesleri duyuyorlardı. Daha önceki dönemlerde de aynı şey yaşanmış. Ekip çağırmak çok mu zordu? Ya da çatıdaki boşlukların kapatılması zor muydu? Yazık yavru hayvanlar anneleri gidince orda mahsur kalmış. Açlıktan ölmüşler. Şimdi aradığımız kediyi bulamadık belki çatının diğer taraflarında öldü, bilmiyoruz. İnsanlar vurdum duymaz olmamalı. Elinizin ulaşabildiği her canlıya yardım etmeliler" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim