''Plan ve Bütçe komisyonunda TTK'nın özelleştirilmesi yönünde konuşma yaptığım iddiası doğru değildir, gerçeği̇ yansıtmamaktadır ve şahsımı itibarsızlaştırmaya yöneliktir.''

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Faruk Çaturoğlu, Torba Yasa görüşmelerinde yer alan ve TTK'nın özelleştirilmesinin önünü açan yasa tasarısında TTK'nın özelleştirilmesi yönünde açıklama yapmadığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Çaturoğlu, "Bir kısım yazılı basın ve sosyal medya hesaplarında yer alan Plan ve Bütçe Komisyonunda Torba Yasa görüşülürken TTK'nın özelleştirilmesi yönünde konuşma yaptığım iddiası doğru değildir, gerçeği yansıtmamaktadır ve şahsımı itibarsızlaştırmaya yöneliktir. GMİS başkan yardımcıları İsa Mutlu ve Adnan Tıska'yı resmi bir davet olmadığı halde Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı salonuna ben aldım. İsa Mutlu söz alarak konuştu, ondan sonra ben konuştum ve İsa Mutlu yeniden söz alarak konuşma yaptı. Komisyon başkanı ilk sözü bana verdi ve benim konuşmam 58. madde üzerinde teknik bir konuşmaydı ve tamamen TTK Genel Müdürlüğünün bu konu ile ilgili tarafımıza verdiği bilgi notuna dayalıydı. Konu ise rödevans uygulamasının sorunlu olduğu, bu sistemin işlemediği ve bu sahaların TTK ile ilişkilerinin kesilip, ihale edilerek ruhsatlandırılmaları ve TTK'nın elinde bulunan Kandilli'de bir, Karadon'da iki, Cide'de bir ve Azdavay'da iki adet olmak üzere halen çalışmayan altı ocağın ihale edilerek ekonomiye kazandırılması ve istihdam sağlanmasına yöneliktir. Ayrıca rödevanslı sahaların rehabilite edilmesi amaçlanmaktadır. 58. Madde üzerinde yaptığım konuşmanın hiçbir yerinde özelleştirme ifadesi geçmemektedir. Buna rağmen bu konuda şahsımın hedef haline getirilmesi iyi niyetten yoksundur." İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim