Açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Memur Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç ile çok sayıda daire müdürü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve davetli topluluğu katıldı.
İlk olarak açılış töreninde konuşan Zonguldak Belediye başkanı Dr Ömer Selim Alan; “Değerli hemşerilerim bugün burada Zonguldak olarak bir aradayız. İdlib’in yanındayız mesajını vermek için, idlib’de bin bir sıkıntı ile mücadele eden kardeşlerimize destek olmak için karınca kararınca Zonguldak olarak Zonguldak Belediyesi'nin ve Sayın Valimin himayesinde bütün akrabalarımızla beraber güçlü bir destek olmak için bugün burada bir alışveriş yapıyoruz. 6 gün boyunca sürecek olan bu etkinliğimizde İblib’deki kardeşlerimizin mağduriyetlerine merhem olmak için elimizden gelen desteği bütün Zonguldak'ta beraber vereceğimize inancımız tam. Nakdi yardımda bulunmak isteyenler için Kızılay hesap numaralarını zaten sizlere aktaracağız. Onun dışında biliyorsunuz soğukla ve açlıkla büyük bir mücadele var.  Gıda olarak çocuk giysisinden odundan halısına kilimine battaniyesi ne kadar ne yazık ki her şeye çok büyük ihtiyaç var.  Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Cumartesi akşam bitireceğiz ve pazar gününden sonra da inşallah yardım tırımız İblibe yola çıkacak. Ben herkese takımları için destekler için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.  
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise; “Başbakanımızın başkanlığında sivil toplum örgütlerimizin bugün organize ettiği bir etkinlikten birlikteyiz. Son dönemlerde Suriye'deki gelişmelere bağlı olarak Afrin'deki insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla etkinlikler yapıyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamak ne yapmış olduğunuz bir etkinlikler özellikle sana göre değil insanlığına haklarımıza genel yardım ve destek ve katkılarıyla bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz Organizasyonları sık sık yapmıyoruz. Katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Son olarak konuşan Vali Erdoğan Bektaş’ta; “Buradaki işleri bakanlığımızın başkanlığımızın organizasyonunu üstlendiği ilk yardım faaliyeti adı altında etkinlikte göre ayarlayan her türlü yardımın kabul edildiği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak bir organizasyon oluşturuldu. Biz ülke olarak millet olarak çok şükür olacağız. Çok büyük sıkıntı var ülkemizin dört bir tarafında ciddi anlamda krizler çatışmalar ve onları sonuçları çocukların kadınların yaşları nasıl alan insanlar mağduriyetleri oluşuyor. Sosyal medyadan olayın yansımalarını diğer medyadan olayı yansımalarını görüyoruz ve gerçekten içimiz kan ağlıyor çok problemli fotoğraflara yansıyor. İçişleri Bakanlığımız da bu işe el attı” dedi.

Editör: TE Bilisim