Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde Rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerin şehit olduğunu, biri ağır 9 askerin de yaralandığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

İDLİB BÖLGESİNDE ÇATIŞMALARIN ÖNLENMESİ AMACIYLA TAKVİYE OLARAK GÖNDERİLMİŞLERDİ
"İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1’i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'deki hain saldırı sonrası Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kalın, "Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib’te şehit olan dört askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir." dedi

ALTUN: KALLEŞ SALDIRININ HESABI SORULACAK
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Esad rejiminin İdlib'deki hain saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır!" dedi.

Suriye  İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde 4 askerimiz şehit olmuş, 2 sivil vatandaşımız vefat etmiştir. Saldırıda 1’i ağır olmak üzere 9 askerimiz yaralanmıştır. Şehitlerimizin kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir. Yaralı askerlerimizin tedavileri Hatay Bölge Hastanesinde devam etmektedir.

             

TEDAVİSİ DEVAM EDEN YARALI ASKERLERİMİZ

1
Tolga SARMAN
Ankara
Belde Hassasiyet

 


Ufuk KALE
Ordu
Sağ Kol Yaralanması


3
Zekeriya DEMİR
Bursa
Boyun Ağrısı


4
Reha MORGÜL
İstanbul
Sağ El Yaralanması


5
Veli ÖTKEN
Denizli
Boyunda Şarapnel Girişi


6
Gökhan KORKMAZ
Balıkesir
Sağ Kol ve Omuz Travması


7
Sefa ÖZEL
Trabzon
Göğüste Şarapnel Girişi


8
İsmail TUNA
Ankara
Kürek Kemiği ve Boyunda Ağrı


9
Kadir Yavuz YILMAZ
Giresun
Sağ Ön Kol Atelli Yaralanma

Editör: TE Bilisim