Zonguldak'ın sevilen ismi Hüseyin Demirel şirket ortaklığına bağlı olarak 2008 yılından itibaren devam eden ticari bir davayla ilgili olarak Kocaeli'nde gözaltına alınarak tutuklandı. Demirel'in tutuklanması şehirde üzüntü yarattı. Kısa süre cezaevinde kalacağı öğrenilen Demirel'in eşi Dilek Sümer sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklama aynen şöyle;
"Yaklaşık bir haftadır, ailece bir sınavdan geçiyoruz.
Eşim Hüseyin Demirel'in başına gelen tatsız olaydan dolayı arayan, üzüntüsünü, iyi dileklerini, yanımızda olduğunu dile getiren herkese öncellikle içten teşekkür ederim.
Bu süreç zarfında, olayı duyup beni arayan herkese gönül rahatlığı ile durumdan bahsedip gerekli açıklamaları yapmaya çalıştım. Buna rağmen, kimliği, kişiliği, konumu her ne olursa olsun, dengesiz, seviyesiz ve hadsizce, köşe başlarında, kapı arkalarında, tekel bayiilerinde, vs yada personelimin yolunu keserek veya benim yakın çevremi arayarak olay ile ilgili bilgi almaya çalışanlara bunu haber olarak görüp nemalanmaya çalışanlara açık açık diyorum ki; bir şeyleri öğrenmek istiyorsanız dostça arayın bir geçmiş olsun deyin, yada buyurun ofisime bir çayımı için, sorun ne nedir benden dinleyin, yani yaptığınız işi layığı ile yapın, kulaktan duyma 2 satır yerine olayın tamamını öğrenin, paylaşın.
Dediğim gibi bu süreç ailece bizim sınavımız. Bu süreçte bize nasıl davrandığınız ise sizlerin sınavınız!"

Editör: TE Bilisim