Zonguldak'ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi tarafından bu yıl ikincisi hayata geçirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı davetliler tarafından büyük beğeni topladı. 
Okul bahçesinde açılışı yapılan etkinlikle, 10 farklı branşta 29 proje oluşturulurken projede araştırma ve geliştirme kategorileri yer aldı. 
Düzenlenen fuar hakkında bilgi veren Hamidiye Anadolu Lisesi Okul Müdürü Musa Eren, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. TÜBİTAK'ın desteğiyle hayata geçirmiş olduğumuz ve bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bilim fuarında tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Günümüzün yani 21. yüzyılın amacı yenileşme. Bizde bu çağa ayak uydurmak için kendi çabalarımızla yenilikleri hayata geçirmek için bir takım çalışmalar imzalar atmaya çalıştık. Günümüzde araştırmanın, bilimsel çalışmaların sonu asla bitmeyecektir. Bu çalışmalarla yeni fikirlerin oluşmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız boyunca bizlere destek veren başta Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci olmak üzere katkı sağlayan herkese okulum adına teşekkür ediyorum "dedi. 
Proje Yürütücüsü Gökmen Büyüktanır ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, "4006 TÜBİTAK Bilim fuarında 16 danışman öğretmen ve 91 öğrenci tarafından,10 farklı branşta 29 proje oluşturulmuştur. Projelerimiz araştırma, geliştirme ve bilgi araştırma kategorilerinden oluşmaktadır. Yaklaşık 54 ay süren bir emeğin ürünü olan fuarın genç beyinlerde yeni bir ışık yakmasını temenni ediyorum." 
Düzenlenen programa ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Editör: TE Bilisim