CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun delege seçimleriyle ilgili,  Merkez Yönetim Kurulu'nun  03 Mayıs 2017 tarihli kararı ile "Olağan Kongreler Takvimi"nin uygulanmaya başlandığını ve  26 Ağustos -24 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak olan delege seçimlerinin, partinin Çanakkale'de 26 -30 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak olan ‘Adalet Kurultayı' sebebiyle 5 Eylül -2 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere takvim değiştirildiğini belirtti.

CHP Merkez İlçe Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Her mahalleye sandık kurulmasını talep eden üyelerin, topladıklarını iddia ettikleri imzaların kendilerine ulaştırılmadığını belirten Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, " Daha önce yanlış , yakışmayan ne olduysa bunların hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Parti binamızda kurulan şeffaf sandıklarla son derece şeffaf bir seçim gerçekleştireceğiz" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

 "Son günler de gündemi meşgul eden delege seçimlerinin mahallelere sandık kurularak yapılması konusu, delege seçimlerinin nerede nasıl yapılacağının kararını aldığımız yönetim kurulu toplantımızda görüşülmüştür.

"İMZALAR BİZE ULAŞMADI"

Öncelikle CHP üyelerinin ve kamuoyunun şunu bilmesini isteriz. Yapılan bu çalışma sonucunda toplandığı söylenen imzalar hakkında bilgimiz basında çıkan haberlerden ibarettir. Bu imzalar bize hiçbir şekilde ulaşmamıştır. Kaldı ki CHP tüzüğü ve yönetmeliğinde delege seçimlerinin nasıl yapılacağı çok açık bir şekilde yazmaktadır. Tüm bu yaşanan süreci yönetim kurulu toplantımızda görüşüp karar almış bulunmaktayız.

Kongreler Yönetmeliği gereğince İlçe Başkanlıklarında; Muhtarlık Bölgesi Delege seçimlerinden sorumlu olan ilçe yöneticilerinin seçim mahalleleri itibari ile adı, soyadı ve görevlerini belirten listelerin bildirimi yapılmıştır. Merkez ilçe yönetimi olarak yaptığımız toplantıda delege seçimlerimizin 23- 24 Eylül 2017 tarihlerinde merkez ilçe binamızda , 30 Eylül -01 Ekim tarihlerinde de belde binalarımıza sandık kurularak yapılmasına karar verilmiştir. En başta söylediğimizi yineliyoruz tüm Cumhuriyet Halk Parti'si üyelerine söz veriyoruz .

"SÖZ VERİYORUZ DAHA ÖNCEKİ YANLIŞLAR OLMAYACAK"

Daha önce yanlış , yakışmayan ne olduysa bunların hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Parti binamızda kurulan şeffaf sandıklarla son derece şeffaf bir seçim gerçekleştireceğiz. Güle oynaya geçireceğimiz ,el ele vereceğimiz bu seçimleri kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğiz."  

Editör: TE Bilisim