Zonguldak Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu tarafından Camlı Köşkte kermes düzenlendi.

‘Sevgi Günü' adı altında düzenlenen kermese, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Gökhan Demir, CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, İYİ Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Hayvan Hakları Dernek Üyeleri ve hayvan severler katıldı.

Hayvan severlerin hazırlamış olduğu yiyecekler satışa sunularak elde edilen gelirler barınakta olan hayvanların özel kliniklerde tedavisi için kullanılacak.

Farkındalık yaratmak amacıyla Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri giydikleri hayvan kostümleri ile kermese renk kattı.

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Gökhan Demir, bu tarz etkinliklerin yapılmasından mutluluk duyduğunu ve hiç bir siyaset amaç gözetmeksizin insanların birleşerek destek olduğunu söyledi.

Zonguldak Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu İl temsilcisi Suzan Arı, bir açıklama yaparak şunları söyledi;
" Bizler koca bir şehrin sokak hayvanları için emek veren bir avuç gönüllüsü olan hemen her gün kaza, şiddet, hastalık sebebiyle özel klinikleri hayvanlarımız taşımak, onlara bir şans vermek için çabalayan, yaşama tutunabilen her canlı için sonsuz bir mutluluk, kaybedilen her canlı için büyük bir azabı sırtlayan bir avuç gönüllü. Maalesef bazı hastalıkların tedavisi bakımevi şartlarında mümkün olmadığı için özel kliniklerden destek almak zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman da ne yazıkki borçlar boyumuzu aşıyor. İşte sevgi günümüzü tam da bu sebeple düzenledik. Sayın Valimiz Ahmet Çınar'ın destekleriyle ilimizin sokak hayvanları için çok memnuniyet verici gelişmelere imza atıldığının müjdesini vermek istiyorum. Tanrının biz insanlara emanet ettiği canlara yaratılanı severim yaradandan ötürü sözünden yola çıkarak yine bu süreçte sabırla, hoşgörü ile saygı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sokak canlarımızın yaşamaları için mücadelemizde bize destek veren, her zaman yanımızda olan Zonguldak ilimizin kamu yöneticileri kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim