BEÜ'den  Dernek Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sözen'in de dahil oldugu Türkiye Tabiatını Koruma Derneği üyeleri, eski Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın görev yaptığı Hatay'da ses getiren çalışmalara imza attılar.

 

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Hatay Şubesi yönetimi, Hatay Valisi Erdal Ata'ya ilin sahip olduğu doğal zenginlikler hakkında bilgi verdi. 


TTKD Şube Başkanı Abdullah Öğün ile yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Yaşar Ergün, Dr. Muhsin Coğal, Ahmet Aymaz, Zehra Güngördü, Samiye Şahutoğlu, Dernek Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sözen, İskenderun Çevre Koruma Dernek Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara ve mimar Osman Mıstıkoğlu, Vali Ata'yı ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Öğünç, şunları söyledi:


"Ziyaretimizde Hatay ilinin doğal zenginlikleri ve genel çevre sorunlarının yanında özellikle leçelik alan, bu alanın altındaki zengin tatlı su kaynakları, dağ ceylanları yaşama alanı ve bu alanda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında kapsamlı bir sunum yaptık. Sayın Valimizin sunumumuza gösterdiği ilgi, sorunlara karşı yaklaşımı, hem gelişmeye, hem de doğal zenginliklerin korunmasına karşı göstermiş olduğu hassasiyet hepimizi mutlu etti."

Editör: TE Bilisim