Zonguldak'ta uzun yıllar ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Erkan Kacalı, 4 Aralık’ta evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne kaldırılan Erkan Kacalı, iddiaya göre anjiyo ekipmanlarının bozuk ve stent malzemesi olmaması nedeniyle Ereğli ilçesinde bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Sevk sırasında 3 defa duran kalbi çalıştırılan Kacalı, hastanede yoğun bakıma alınmasından 1 saat sonra hayatını kaybetti. Erkan Kacalı, geçen cuma aile mezarlığında toprağa verildi. Erkan Kacalı’nın kardeşi Serkan Kacalı, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin stent malzemesi ve anjiyo makinesinin bozuk olması nedeniyle ağabeyinin ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle savcılığa şikayetçi oldu. Yaşanan bu rezalet kentte büyük tepki görmesinin ardından Bülent Ecevit üniversiteden tek bir açıklama bile yapılmamıştı. Yaşanan sağlık skandalının ardından eleştirilerin hedefinde olan Bülent Ecevit Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Cufalı günler sonra Almanya'da ortaya çıktı. 
Türkiye'den üniversitelerin tanıtımı yapıldığı Mannheim Maritim oteldeki fuara katilan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin standını, Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu ziyaret etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörü Profesör Doktor Mustafa Çufalı,Zonguldak'ta 1900 civarında yurtdışından gelen öğrencinin eğitim gördüğü,bu fuarda da başarılı bir Tanıtım yapıldığını ifade etti. Rektör Cufalı BEÜ Sağlık Uygulama Merkezinde sıkça yaşanan sağlık rezeletleriyle ilgili ise tek bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilisim