İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde telefon kullanana halk otobüsü söförlerine dikkat çekti.  Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsüne binen sivil polis memuru tarafından çekilen görüntülerde söförün kimseye aldırış etmeden ve tüm uyarılara rağmen telefonla görüşme yaptığı görülüyor. Turanlı paylaşımında hastane hattında çalışmak şöför arkadaşa konuşma ayrıcalığı getirmemektedir. 235 TL az bile... diye yazdı.

İLGİLİ TRAFİK KANUNU NE DİYOR?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 73 numaralı maddesine göre, araçlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürenlere,  araçlardan bir şey atan veya dökenlere, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullananlara, 2018 yılı için belirlenen rakamlar dahilinde 235 idari para cezası uygulanır.

Seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullanan sürücülere 235 TL idari para cezası uygulanır, 15 gün içerisinde %25 indirimli 176,25 TL olarak ödeyebilirsiniz, araç kullanırken telefon kullanmaktan ceza yemeniz durumunda ayrıca ehliyetinize 10 ceza puanıişlemektedir.

Cep ve araç telefonları ile benzeri haberleşme cihazlarının sürücüler tarafından çeşitli elektronik sistemler vasıtasıyla ele alınmadan kullanılıyor olması halinde bu madde hükümleri uygulanmaz.

Editör: TE Bilisim