Memur-Sen Çaycuma İlçe başkanı Kenan Tunç bir açıklama yaparak Zonguldak'taki Yoğun Bakım Ünitelerindeki yer ve yatak yetersizliğinin bir an evvel giderilmesini istedi.
Başkan Tunç yaptığı açıklamada:

"Zonguldak'ta acil ve yoğun bakımlık bir hastayı mevcut olan yerde yeterli yatak yok diye Düzce, Bolu ve başka illere sevk etmek hastayı yolda ölüme mahkum etmektir.
Yoğun bakımda yer yok diyerek 112'den boş yer için haber beklemek ve hastaları saatlerce bekletmek hastaların tedavisini geciktirmekte ve hasta yakınlarını da çileden çıkarmaktadır.
Maalesef son günlerde buna benzer haberlerin sayısı artmakta, hastalarımız yoğun bakım ünitelerine ulaşıncaya kadar ölümle hayat arasında gelip gitmektedirler.
Zonguldak'ta ağır bir hasta için il ve ilçelerimizde yoğun bakım ünitelerinde yeterli sayıda yer ve yatak bulunamıyorsa hiç kimse sağlık alanında tamamlanmış bir başarıdan bahsetmesin. Demek ki bu alanda yapılacak daha çok işimiz var!
Sağlık Bakanlığımızdan ilimiz hastanelerinde bulunan yoğun bakım ünitelerindeki yer ve yatak eksikliğini bir an evvel gidermesini ve 112'den haber bekleme ve başka illere sevk etme trajedisine son vermesini bekliyoruz.
Özet olarak söylemek gerekirse yer ve yatak sayısı artırılsın. Yoğun Bakım Hastaları kendi ilimizde tedavi edilsin. Hastalarımız yollarda ölüme mahkum edilmesin!" dedi.

 

Editör: TE Bilisim