ZDOD) Genel Başkanı Ayhan Kefeli, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Korona kapsamında yoğun bakımda yatan hastaların yakınları hastalarının sağlık durumu hakkında bilgi alamadıklarını söylüyorlar. Yoğun bakımdaki hemşireler  'doktorlarınız dan bilgi alacaksınız' demişler ancak doktorların telefon numarası ve polikliniklerde olmadığı için bilgi alamıyorlar. Haliyle insanlar başhekime gitmişler başhekimlik 'koordine edeceğiz size bilgi verilecek' denmesine rağmen bilgi alamıyorlar. Biran önce Koordine edilip hasta yakınlarına bilgi verilmesi gerekmektedir."
"PLAZMA TEDAVİSİ HASTAYA HANGİ AŞAMADA  YAPILIYOR"
"Yoğun bakımda yatan ve durumları entübe olan hastalara mı yoksa korana virüse yakalanan her hastaya mı plazma tedavisi yapılır. Bunu da sosyal medya dan ve telefonla hasta yakınları bize soruyorlar. il Sağlık Müdürlüğü, Hastane Başhekimleri veya Kızılay Koordinatörlüğü vatandaşımızı bu konu da aydınlatmak zorundadırlar. Plazma kan alımının Zonguldak ilimizde yapılmadığı ve en yakın Düzce ilinde yapıldığının bilgisini aldık doğru mudur. İl Sağlık Müdürlüğünün açıklama yapmasını bekliyoruz."
"PLAZMA VEREN VATANDAŞLARIMIZ VEFA ÖDEMİŞ OLUR"
"Korona (kovid-19)  tedavi süreci kritik seviyede olan insanlarımızın  yakınları çaresizce Son günlerde  yoğun bir şekilde plazma talebinde bulunduklarını görmekteyiz. İyileşen hastalarımız için Devletimiz ve Milletimiz olağanüstü çaba sarf-ettiğine hepimiz şahidiz. Sağlık Bakanlığımız bir kanun hazırlasın ve iyileşen ve şartları tutan hastaların plazma verme zorunluluğu olsun ve sağlık bakanlığı koordinesinde en acil hastalardan başlamak üzere tedaviler yürütülsün. Canlar bizim canlarımız  Kaybımız az olur, yeni hastalara yer açılırmış ve devletimiz bir sürü tedavi maliyetinden kurtulur. Plazma veren vatandaşlarımız manen vefa ödemiş olur dualara mazhar olurlar".dedi.

Editör: TE Bilisim