Atıl İnsan Kaynakları Şirketi’nin Zonguldak Belediyesi’ne verdiği dilekçede “İlgili sözleşme uzatıldıktan sonra, pandemi sürecinde şirketimiz ekonomik olarak ciddi problem yaşamıştır.
Bu süreçte sokağa çakma yasağının uygulanması, yolcu sayısının azalması ve ücretsiz yolcu sayısının çokluğu sebeplerinden dolayı, Şirketimiz yaklaşık 6 aydır sürekli zarar etmiştir. 
Zararımızın giderilmesi ve ekonomik olarak desteklenmesi amacı ile Zonguldak Belediye Başkanlığına yapmış olduğumuz başvuru da Mazot Yardımı yapılması kararı dışında kabul görmemiştir. 
Şirketimizin bu şartlar içerisinde genel giderleri ve şoför maaşlarını ödemesi dahi imkansız bir hal almıştır. Bu nedenlerle 2020 yılı sonuna kadar olan sözleşmeyi tek taraflı olarak sonlandırmak zorunda kalmış bulunuyoruz. İş bu dilekçenin İdarenize teslimini müteakiben 10 gün sonra sözleşmeyi feshedeceğimizi ve artık Özel Halk Otobüsü hizmetini vermeyeceğimizi tarafınıza ihtaren bildiririz” denildi. 
Pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasakları, beşte bir kapasitede çalışma zorunluluğu nedeniyle şirket büyük zarar etti. 
Atıl İnsan Kaynakları Şirketi,  1-31 Haziran tarihleri arasında 71 bin lira ciro yaptıklarını, buna rağmen 494 bin lira giderlerini olduğunu açıkladı. 
Şirket, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Zonguldak Belediyesi’ne 3 milyon 400 bin lira pandemi desteğini,  kendilerine ise bu destekten sadece 18 bin litre (90 bin TL) yakıt verildiğini açıkladı. 
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kozlu Belediyesi, Özel Halk Otobüsü İşletmesine 2.5 milyon liralık kaynak aktardı. 
Ön ödeme yaparak kartlarına para yükleyenlerin mağdur olmaması ve emekli vatandaşların seyahat özgürlüğünün kısıtlanmaması için gösterdiğimiz özveri dayanılmaz boyuta ulaşmıştır. Şirket olarak bizim de gücümüz kalmadı.  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise konuyu yalanlarak kendisine ulaşan bir evrak ulaşmadığını iddia etti. 2 gün önce Fen işleri ve Özel kalem müdürlüğüne verilen dilekceden Belediye Başkanının haberi olmaması kafalarda soru işareti yarattı.

Editör: TE Bilisim