Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ile Zonguldak’ın Merkez İlçesi’ndeki Üzülmez TTK Lojmanlarının kentsel dönüşümü kapsamında bulunan TOKİ projesi hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen görüşme sonrasında 31.08.2016 tarihinde ihalesi yapılan 766 konutluk projenin hak sahiplerine tesliminin ne zaman ve nasıl olacağı yönündeki sorularda açıklığa kavuşmuş oldu.

CHP’li Yavuzyılmaz, hak sahiplerine konutlarının önümüzdeki hafta itibariyle teslim edilmeye başlanacağının müjdesini verirken, görüşmenin detaylarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün TOKİ Başkanı Sn. Ömer Bulutla yapmış olduğumuz görüşme sonrasında, 31.08.2016 tarihinde ihalesi yapılan 766 Adet Konut 1 Adet Camii ve 4 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesini kapsayan projede yer alan konutların hak sahiplerine teslimi için geri sayımın başladığının bilgisini aldım.

Bu kapsamda, borçlanma tablolarının oluşturulduğunu ve yine bu doğrultuda banka sözleşmelerinin hazırlanarak önümüzdeki hafta itibariyle konut teslimlerine başlanacağını büyük bir mutlulukla açıklıyorum.

Aynı zamanda en temel insan hakları arasında yer alan herkesin konut edinme hakkına bütün vatandaşlarımızın kavuşmasını diliyor, projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilisim