Hak-İş Temsilciliğinde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına eski Hak İş Başkanı Güven Kaya ve yeni Hak İş Başkanı Nihat Oruç ile sendika yöneticileri katıldı.
İl Başkanlığı görevini 4 yıl boyunca kendisini yapacağını belirten Hak İş Başkanı Nihat Oruç yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:
"Hak-iş Konfederasyonu 22 Ekim 1976 yılında kurulmuş. Kuruluşunun il Başkanı Sayın Mustafa Taşcı ve Yönetim Kurulunun adı Hak-İş olan bir sivil toplum konfederasyonun kurulmasına vesile olmuşlar. O tarihten   bu güne kadar görev yapan,tüm Hak-İş ailesine katılmış olup çeşitli görevler yapanlardan vefat edip bu gün aramızda olmayanlara Allahtan rahmet diler mekanları cennet olsun.  7 ‘inci ve son Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’a 2011 yılında göreve başladığında, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı 8 sendika var iken bu gün, 21 sendika sayısına ulaşmıştır.Yapmış olduğu projelerle girişimlerle dünya tarihinde görülmemiş bir sistem değişikliğine ön ayak olmuş 1 milyon sayıya ulaşan işçilerin devlette kadro almasını sağlamıştır. Bu başarı elbette tesadüf değildir ülkesinin menfaatleri işçinin haklarını korumak adına yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Hak-İş büyümeye devam ediyor. Zonguldak'ta emeğin başkentinde üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. İşçinin haklarını savunmaya işçinin yanında olmaya özen gösterip, nerede bir mazlum nerede bir mağdur varsa onların yanında yer almaya özen göstereceğiz. Ayrıca biz kavga etmeye değil gönüller yapmaya yeni dostluklar  kurmaya konfederasyonumuza yeni katılımlar sağlamaya doğru sendikacılığı örnek sendikacılığı göstermeye geldik" dedi.

Editör: TE Bilisim