Kilolu olmanın bir hastalık olduğunu söyleyen Diyetisyen Gizem Güneş, zayıf olmanın da bir hastalığa işaret ettiğini belirterek şunları söyledi;
“ZAYIF OLMAKTA HASTALIKTIR”
“2016 yılında Bilgi Üniversitesi’nden mezun oldum. Yaklaşık üç yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Bu mesleği neden seçtim kendim devamlı sporun içerisindeyim ve insanların hayatına dokunmak için bir sağlıkçı olmak istiyordum. Bu meslekteki en önemli şey insan ilişkilerinde iyi olmaktır. Bizim için kilolu olmak elbette bir hastalıktır ancak zayıflık da bir hastalıktır. Obezite hastalarının mutlaka bir diyetisyen uzmana danışmaları gerekmektedir.”
“DEVLETİN SUNDUĞU OBAZİTE MERKEZLERİ VAR”
“Ekonomik durumu zayıf olan ve diyetisyen olmadan da insanlara devletin çok büyük katkıları var. Devletin sunmuş olduğu obezite merkezleri var. Ancak da bir uzmana danışmadan da bunları yapmak çok sağlıklı bulmuyorum.”
“DİYETİ DİYETİSYEN YAZAR”
“Beslenme alışkanlıkları kişiden kişiye değişir. Canan Karatay kendi alanında saygı duyduğumuz bir hocadır. Ama beslenmeyle ilgili bir diyet isteğinin okuduğu kadar makale okuması mümkün değildir. Donanım olarak kendi dalında tabii ki çok iyi olabilir ancak diyeti diyetisyen yazar. Mutlaka diyetisyenlerden yardım almaları gerekir.”
Editör: TE Bilisim