ABD’de düzenlenen ve NASA’nın sponsor olduğu CanSat Competition 2018 model uydu yarışmasında dünya ikinciliği elde eden BEÜ Grizu 263 uzay ekibi, 2020’de fırlatmayı planladıkları 250 gram ağırlığındaki pocket küp uydusunu söyleşi ile paylaştı. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ve protokol üyeleri katıldı.
BEÜ Mühendislik Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu ’Grizu-263’ uzay takımı, 8-10 Haziran 2018 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde NASA tarafından düzenlenen model uydu yarışmasında (CanSat Competition) yarışmasında dünya ikinciliği elde etti. Grizu 263 takımına destek veren Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, "Grizu-263'ün elde ettiği başarıların ülkemiz için çok önemli bir misyonu daha var. Bu da gençlerimizin gerçekten inandıklarında ve çalıştıklarında neler başarabileceklerini göstermiş olmalarıdır. Bu hikaye ilham ve cesaret veren bir başarı öyküsü olarak nice yeni girişimlerin önünü açacaktır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda inanan, genç arkadaşlarımın başarılarının devamını diliyorum" ifadelerine yer verdi.


"Grizu 263 öğrenilmiş çaresizlik sendromunu ikiye böldü"
Grizu 263 takımının başarılarına dikkat çeken Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, "Grizu 263 takımı aslında bir öğrenilmiş çaresizlik sendromunu ikiye böldü. Türkiye'deki gençlerin uluslararası platformda ne kadar kabiliyetli çözümler ortaya koyabileceğini kanıtladı. Ve bir çok arkadaşa da ışık tutarak heyecan vesilesi oldu. Bu yüzden kendilerine ve onları bu yolda hazırlayan hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gençleri olarak geleceği şekillendirmede üzerinize büyük görevler alıyor ve bu görevlerle büyük bir sorumluluk üstlenmiş durumdasınız. Üniversitelerde aldığınız eğitimler sizi gerçek hayatta belli yere taşıyacak kadar bir birikim oluşturuyor ama asıl şey sizin öğrenmeye olan hevesiniz, öğrenmeye olan isteğinizle kendi geleceğinizi dolayısıyla ülkemizin geleceğini şekillendirmek. Bu yolda size çok şey düşüyor. Sizler bu ihtiyaç duyduğunuz bu enerjiyi, bilgiyi görgüyü buralarda kendinizde hissetmek zorundasınız. Biz Türksat olarak sizin gibi gençlere geleceğin teknolojilerinde yer almak için birçok fırsatı sağlıyoruz. İlk defa 2016 yılında model uydu yarışmasına başladık. 7 takım ile bu işe başladık. Şimdi 100'e aşkın takım ile her geçen yıl da aşarak devam ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim