Dün, okul binası önünde düzenlenen mezuniyet töreni ardından, bugün Polisevi ile Karadeniz Ereğli Yelken Kulüp arasında diploma teslimi gerçekleştirildi.

Denizci yetiştiren okuldaki 6’sı kız 69 öğrencinin Öğretmenevi Çay Bahçesindeki alana girmesinin ardından Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü Hüseyin Arslan’ın, günün önemini belirten konuşmasının ardından protokolün birer birer denize attıkları şişe içindeki diplomaları almak için denize atlayan öğrenciler, yaklaşık 50 metre yüzerek Yelken Kulüp rıhtımından çıktılar.

Ailelerin neşe ve heyecanla izledikleri etkinliğin sonunda ise öğrenciler ile okulun Fizik öğretmeni Alparslan kütük arasında ‘gelenekselleşen’ gösteri yapıldı.

Öğrencilerin isteği üzerine, daha çok futbolda kullanılan “üçlü çekme” tabir edilen slogan atan öğrenciler, Kütük ile karşılıklı olarak rıhtımlardan atlayarak denizde buluştular.

İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Ereğli belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, bazı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ile ailelerin katıldığı etkinlik, çalan oyun havaları eşliğinde tamamlandı.

Uzun yıllar geleneksel yapılan ‘denizden diploma alma’ etkinliği, geçtiğimiz yıl, yapılamamıştı.

TEMİZ DENİZ İÇİN!

Bu arada, önceki gün aşırı yağışlar sonrası çevre ilçelerde yaşanan sel nedeniyle denize ulaşan tomruk gibi bir çok atığın girdiği liman için, okula ait bot ve okul öğretmenlerini çabası ile program boyunca kenarda tutulmaya çalışıldı.

Editör: TE Bilisim