Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2021 yılı gelir tarifelerinin görüşüldüğü Aralık ayı meclis toplantısında suya zam yapmayacaklarını açıkladı

Kdz. Ereğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapılan ikinci oturum ile tamamlandı. Başkan Posbıyık, toplantıda suya zam yapmayacaklarını açıkladı.

2021 yılı gelir tarifelerinin görüşüldüğü toplantıda gündemdeki maddeler CHP ve AK Parti grubunun oy birliğiyle karara bağlandı. 2021 yılını kapsayacak belediye gelir tarifelerinin görüşüldüğü madde sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Artan maliyetlere rağmen pandemi döneminde suya zam yapmak aklımıza dahi gelmedi’ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’de, “Korona virüs vaka sayıları en fazla artış gösteren İller arasında Zonguldak gelmektedir. İlçemizde de son günlerde vaka sayılarında hızlı bir artış vardır. Bu nedenle Alaplı Belediyesi olarak 2021 yıl itibariyle vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan ve pandemi sürecinde gerekli hijyeni sağlayan yaşam kaynağımız suya zam yapmama kararı aldık” dedi.

 Zonguldak Belediye Meclisinde ise tüm itirazlara rağmen suya zam yapılmıştı. 2,52 olan suyun ton fiyatı yüzde 23’e yükseltilmesinin yanında bu yıl ilk defa sayaç okuma bedeli adı altında her faturaya 2 TL’lik ilave bir ücretlendirme getirilmişti. Mevcut suyun tonuna yapılan yüzde 23’lük zamma ilaveten 2 TL’lik sayaç bedeli de yüzde 7’ye tekabül ettiği için toplam suya zam oranı yüzde 30’u bulduğu açıklanmıştı. Korona virüs salgınıyla mücadele edilen günlerde suya yapılan yüzde 30’luk zamma bazı belediye meclis üyeleri tepki göstermişti. Seçim öncesi sudaki kayıp kaçağın önlenerek suya zam yapılmayacağı sözü verilmişti.

Editör: TE Bilisim