Zonguldak’ta da Madenci Anıtı alanında GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız tarafından yapılan basın açıklamasında, Türk-iş üyesi Sendika Başkanları da hazır bulundu.
GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Volkan Yıldız, Salgın koşullarının fırsata dönüştürmek istenmekte olduğunu belirtti. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtlarını çok açık olduğunu şeklinde ifade eden Volkan Yıldız, "Yapamayacaksınız, yaptırmayacağız!" dedi. Yıldız açıklamasına şöyle devam etti; “geçen hafta Türkiye Büyük millet Meclisi plan bütçe komisyonu' nda görüşülen torba kanun teklifi ile dizeriz yıllardan beri karşı durdu esnekleşme ve güvensiz değiştirme konuları tekrar gündeme geldi. İstihdam paketi adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadeli bir güvensiz değiştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlayacağız iddia edilen düzenleme aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi içilen en temel istihdam güvencelerin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamını altüst olmasına neden olacaktır. Tamam böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimizi hem de çocuklarımıza çok büyük bir kötülük yapmış oluruz. İşverenden isteklerini bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik sigortası fonu, işverene teşvik fırına dönüşmüştür meclisten geçen sözümona istihdam paketi işverenlere teşvik muafiyet getirmektedir.
işçinin emeğin sermaye sömürüsüne bırakılmaktadır. Türk-iş yıllardan beri esnekleşme, güvensizleşterme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir. Salgın koşulları fırsata dönüştürmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır; yapamayacaksınız, yaptırmayacağız.” şeklinde konuştu.
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim