GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu koronavirüs ülkemizde ve tüm dünyada etkisini gösterdi ve bizler de şuan onun sıkıntın yaşıyoruz. Bu anlamda da yoğunluğu azaltmak ve yakın teması engellemek amacıyla bakanlığımızın aldığı kararlar doğrultusunda ilk olarak 15 günlük periyotlarla işçimizin yarı yarıya böldük ancak daha sonra bu virüsün etkileri daha da çoğaldı çağ içimizi tatile çıkarttık. Kurumda üretim şu anda durdurulmuş vaziyette yalnız iş yerlerimize toplanmış şu anda 725 işçi arkadaşımız yeraltı açıklığının fazla olması ve işyerlerindeki güvenlik önlemlerini almak adına şu an görevlerinin başındalar. Bizler de her gün buradayız işyerlerimizdeki arkadaşlarımızın işleyişi anlamında bir sıkıntısı var mı bunları kontrol ediyoruz ve bizler görevimizin başındayız.
"BÜYÜK BİR RİSK ALTINDAYIZ"
"Uygulama 30 tane büyükşehir ve Zonguldak madenci kenti giriş ve çıkışların yasaklanması kapsamına alındı. İller arasında geçiş kapsamına tabi bu uygulama doğru bir karardı. Çünkü Zonguldak'ta özellikle bir madenci şehri ve binlerce madencimiz var. Bizler yeraltı zor şartlarda ağır iş kolunda çalışıyoruz ve bu madenci arkadaşlarımızın meslek hastalıkları tamamı ile ciğer üzerine tabii bu virüsünde solunum yolları ve ciğer enfeksiyonu adı altında olduğu için bizler büyük bir risk altındayız. Şimdi uygulama doğru özellikle son çıkan uygulama ilçeleri yetiştirin yasaklanması valiliğin açıkladığı karar çok yerinde bir karar oldu."
"UYGULAMA TAMAMIYLA DOĞRU HATTA GEÇ BİLE KALINMIŞ BİR UYGULAMADIR"
 "Çünkü bizim bir şekilde bunun önüne geçmemiz gerekiyordu kendi izolasyonumuzu kendimiz yapmamız gerekiyordu. Vali bey'i Belediye Başkanı yetkililer günlerdir sokakta insanlar temas halinde geçmesin insanlar arkadaşlarımızın hemşerilerimizin vatandaşlarımızın sokaklarda gelmemesi için uyarılarda bulunuyorlar. Haklılar da yani çünkü bizim Zonguldakımız da bu iş şey halkımızın çok duyarlı davranmadığını gördük. Bu anlamda yapılan uygulama tamamıyla doğru hatta geç bile kalınmış bir uygulamadır."
"HİÇBİR MADENCİMİZDE KORONA VİRÜS TESPİT EDİLMEDİ"
"Çok şükür bizim çalışırken de yarı yarıya çalışırken de şu anda 1/4 oranında çalışırken de madenci arkadaşlarımıza bir sıkıntı yok madenci arkadaşlarımızın bizim yaptığımız uyarılar ve kendilerinin aldığı önlemlerle şu an hiçbir madencimizde korona virüs tespit edilemedi ve buradan tekrar söylüyoruz halkımıza da söylüyoruz. İnsanlar kendi tedbirlerini kendileri alacaklar öncelikli kural 14 altın kuralı uyarak virüsten koruma yöntemlerini kendi izolasyonlarını alıp kendileri uygulayacaklar. Çünkü virüs yenilemeyecek bir virüs değil insanlar sadece dikkat edecekler. Bu anlamda da gelişmeleri bizi takip ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim