Filyos Belediye Başkanlığına aday adayı olan Avukat Gerçek Ülker Çaycuma İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamasında önemli mesajlar verdi.

Emekli Yargıtay Daire Başkanı Hakim Ersan Ülker'in oğlu olan Ülker'in açıklamasına CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, belde başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Gerçek Ülker yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Filyos Belde Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklamaktan gurur duyuyorum.

Partimizin uygun görüp aday göstermesi ve hemşerilerimizin de oylarıyla yetki vermesi durumunda insanını, doğasını sevdiğim, sokaklarında büyüdüğüm, eşimle tanıştığım, havasını kokladığım, denizinde yüzdüğüm, avlandığım, balığından yediğim, yaşamaktan, içinde bulunmaktan büyük keyif aldığım, sorunlarını ve çözüm önerilerini bildiğim cennet Filyos'umuza Belediye Başkanı olarak hizmet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyacağım.

Filyos her şeyin daha iyi ve güzelini hak etmektedir. Eleştirmek kolaydır. Önemli olançözüm bulmak ve bunu uygulamaktır. Bu nedenle ben de çözüm önerilerimi, enerjimi ve bilgimi Filyos'un hizmetine sunmak için Belediye Başkanlığına talip oldum.

Bu bakımdan önümüzdeki yerel seçim, Filyos'un sadece beş yıl boyunca kim tarafından yönetileceğinin belirlenmesine indirgenecek bir seçim değil, gelecekte nasıl bir Filyos istendiği ile doğrudan ilgilidir.

Filyos için birçok projemiz bulunmaktadır. Kısaca ve başlıklar halinde bunlardan bazılarına değinecek olursam; Balıkçı barınağının temizlenmesi, düzenlenmesi, balıkçılar için çekçek ve barakaların kurularak kendilerine makul ücretlerde kiralanması ve gelir elde edilmesini sağlayacağız.Beldeye küçük bir sanayi kurulmasını, bu şekilde beldemizdeki balıkçıların hem de araç sahiplerinin en küçük bir sorunda Çaycuma ve Zonguldak gibi bölgelere gitme zorunluluğunun ortadan kaldıracağız. Filyos Ateş Belediye Spor Kulübü ve Filyos Su Ürünleri Kooperatifi'ne gelir desteği sağlayacağız.

Turizm kenti olan ve arkeolojik çalışmaların sadece yaz döneminde kısa süreli devam ettiği bölgemizde, bu çalışmaların geniş zamanlı bir planla yapılması ve bölgenin tanıtımının sağlanarak halkın ziyaretine düzenli açık tutulması için çalışmalarda bulunacağız.

Beldemiz sadece bir turizm kenti değil aynı zamanda bir sanayi kentidir. Filyos Liman projesinin tamamlanması bölgemiz Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı olacak. Biz hem sanayinin, endüstrinin hem de turizmin destekçisi olacağız. İşte bu noktada turizmle sanayinin dengeli bir biçimde yaşayabilmesini sağlayarak insanımızın her iki alandan da istifadesini sağlayacağız.

Beldemizin önemli eksikliklerinden biri olan eksikliği olan kültür ve sanat konusunda bir kültür merkezi kurularak gençlerin burada müzik, edebiyat, resim ve diğer sanat dallarından birine yönlendirilmesini emin edeceğiz.

Halkımızın sesi, sivil denetçilerimiz olan basınımızın eleştiri, görüş ve önerilerine saygı gösterecek ve değer vereceğiz. Bir ekip çalışması içinde, Partimin yerel yönetim politikalarını esas alarak var gücümüzle çalışacağız.

Kimseyle küs olmayacağız. Herkesi ve kesimi kucaklayacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Geçmişi eleştirip kısır tartışmalar içine girmeyeceğiz.

Bizim için önemli olan hep ortak paydamız Filyos olacak. İnsanlarımızın mutluluğu, imkanlarının artması, daha iyi, daha güzel, daha huzurlu bir Filyos için çalışacağız.

İşte bu düşüncelerle yaşanabilir bir Filyos için, Filyos'u örnek bir kent haline getirerek geleceğe taşımak için, içinizden biri olarak bir Filyoslu olarak sizlerden de aldığım destekle, Filyos'a, halkıma hizmet edecek olmanın büyük bir mutluluk ve heyecanı içinde aday adayı oldum. Partimin ve sizlerin sürecek desteğiyle ben sadece Filyos' un 5 yıllık yönetimine değil, güzel bir gelecek oluşturulmasına talibim."

 

Editör: TE Bilisim