KAHVECİ: YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLSÜN
Eğitim iş Başkanı Metin Kahveci, yaptığı konuşmada Gazi Ortaokulu Mazisiminçok eski olduğunu ve birçok kişinin bu okuldan yetişerek ülkeye hizmet ettiğini belirterek bu yanlıştan dönülmesini talep etti.


SÜMER DEMİREL:OKULUMUZU GERİ ALINCAYA KADAR EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK

Okul aile birliği başkanı Dilek Sümer, okulu alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.
Ankara'da yapılan görüşmede AK parti Zonguldak milletvekili Polat Türkmen'in arkadaşlarına okulu Gazi Ortaokulu olarak kullanacağınız sözünü verdiklerini ancak kendilerinin söz değil basın açıklaması yaparak bunun ilan edilmesini beklediklerini ifade ederek şunları söyledi.


"bir grup velimiz Ankara'ya bakanlığa gitti topladığımız 624 imzayı öğrencilerimizin yazdığı bakanımıza milli eğitim bakanımıza yazdığı mektupları dilekçeleri verilerimizi yazdı dilekçeleri oraya ulaştırdıla.r akabinde milletvekillerimizi ziyaret ettiler. Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ilave Deniz yavuzyılmaz ile görüştüler. Yapılan görüşmelerin ardından polat bey velilerimize o okul  sizindir, sizin öğrencileriniz Gazi Ortaokulu olarak eğitimlerine devam edecektir açıklaması yapıldı. 
dün ne zaten sizler de şahit olduğunuz valiliğin önünde ak parti merkez ilçe başkanı Mustafa Çağlayan bey de biz direkt okulunuza geçeceksiniz lakin şu an milli eğitim Müdürü ile bari beni yaptığı araştırmalar var Mithatpaşa belki depreme dayanıklı değildir bunun araştırılması yapılıyor. o öğrencilerde sizlerle aşağıda size misafir öğrenciniz olarak eğitim-öğretim görebilirler açıklaması yaptılar. bugün telefonla Polat bey ile yaptığımız görüşme neticesinde polat bey bizlere evet okul sizindir ben bunun sözünü kendi adıma veriyorum yeni öğretim yılında aşağıda okulunuzda öğretime başlayacaksınız dedi. biz veliler ve öğrenciler eğitime mithatpaşa'da başlayacak lakin okulun bilindiği üzere standartları ortaokul öğrencilerine uygun deği.l sabahçı öğrenciler Sabah yedi buçukta derse başlıyor saat 1 de okuldan ayrılıyor bizim öğrencilerimiz de bir de girip 6.30 6.40 kadar okulda duruyorlar. oranın kantini saat 2'de kapandığı için öğrencilerimiz 18.30 a kadar hiçbir şekilde su vesaire alıp karınlarını doyuramıyorlar. bu sebepten dolayı biz polat beye diyoruz ki Nisan'da yapılacak ara tatilin akabinde bizim şu an bitmiş eğitime hazır okulda çocuklarımızın eğitime başlayacağınız sözünü bize lütfen basın açıklaması ile yapın. 1 nisan'a kadar Mithatpaşa ilkokulunda çocuklar ve veliler olarak eğitime devam edelim, akabinde nisan'ın 10'unda yeni okul laboratuvar larımızla tiyatrosu alanımızda spor salonumuza liseye hazırlanacak öğrencilerimize orada çok iyi standartlarda ve şartlarda eğitime hazırlayalım. biz zonguldak'taki idari yöneticilerimiz den ,Ankara'daki bakanlarımızdan da yetkililerimizden de burada toplanan yaklaşık 1 haftadır öğrencilerle buraya gelip toplanan delillere öğrencileri net bir açıklama yapılmasını istiyoruz. tek talebimiz bu okulumuzu istiyoruz.  bunun arkasında duracağız. öğrencilerimiz pazartesi eğitime başla salar dahil gerekiyorsa biz veliler olarak burada toplanmaya devam edeceğiz. bizi bu açıklama basın yoluyla yapılsın istiyoruz. hiçbir şey sözde kalmasın. Zonguldak milli eğitim müdür vekili ,valisi ve milletvekillerinin göreve çağırıyoruz ve hepsinden tek bir ağızdan olumlu cevap bekliyoruz"

SİYASETÇİ DEĞİLİZ SAS
DECE ÖĞRENCİ VELİSİYİZ
öğrenci velisi Bahar doğramacı ise hiçbir siyasi görüş olarak burada bulunmadıklarını amaçları sadece okul velisi olarak okullarına dönmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.doğramacı bize siyaset değil sadece okulumuzu geri isteyen velilerimiz ifadesini kullandı.


Gazi ortaokulu velileri eylemlerine devam eğlendir ile devam edeceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim