Alaplı Gazeteciler Derneği'nin organize ettiği programda basın mensupları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ‘ne giderek bölge milletvekilleri ile görüştü. En önemli etken olarak Alaplı ilçesinin sorunlarını kapsayan konular hakkında görüşmeler sağlayan heyet, istişarede bulundu, bilgiler aldı. 

AGD Başkanı Doğan Bostancı, Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Ünal Demirtaş'a dosya verirken, heyette EGD Başkan Yrd. Yasin Ören, Elmas TV Haber Spikeri İsmail Yasin Akçın, Alaplı ve Kdz.Ereğli'de görev yapan gazeteciler Metin Mudanya, Fedai Kaçar, Erdoğan Kutlu, Hasan Haşıl, AA Alaplı Muhabiri Cem Sürmeneli ve AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyesi Adem Sevim yer aldı. 

TBMM'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı AK Parti haftalık toplantısını dinleyen Alaplı heyeti, daha sonra AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nu makamında ziyaret etti. Alaplı ilçesinin büyük sorun teşkil eden konularının yer aldığı dosyayı Milletvekili Çaturoğlu'na teslim eden Bostancı, çözümü konusunda destek beklediklerini ifade etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çaturoğlu dosyada yer alan konulara tek tek yanıt vererek bilgiler aktardı. 

Alaplı Gazeteciler Derneği'nin Milletvekillerine sundukları dosyada yer alan ve öncelik olarak yazılan konular şu şekilde;


ALAPLI'NIN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI
‘'1987 yılında ilçe olan Alaplı'mızın kangren haline gelmiş sorunları devam etmektedir. Bu sorunların çözümü konusunda bugüne kadar görev yapan hükümetler tarafından iyi niyetli çalışmalar ortaya konulsa da hayata geçirilmeyen pek çok yatırım ve proje söz konusudur.

1- HASTANE

1999 yılında hizmete giren, Alaplı Devlet Hastanesi bugün tam donanımlı olarak taleplere cevap verememektedir. Gerek personel yetersizliliği, cihaz eksikliği, gerek Hastanenin D sınıfı olarak adlandırılması en büyük sorundur. Bu konuda mevcut iktidarın yatırım programına aldığı proje üzerinden uzun süre geçmesine karşın halen temeli atılamamış sorun bir yumak halinde siyasetçilerimizin desteğine muhtaçtır. Özellikle Alaplı köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın sevki büyük sorunlar teşkil etmektedir. Maddi anlamda büyük zararlar yaşanmaktadır. Bu konuda acil çözüm yolu bulunmalı, Alaplı 'mız akıllı C sınıfı hastaneye kavuşmalıdır.

2- YÜKSEKOKUL

Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde Alaplı'ya kurulacağı müjdelenen teknoloji fakültesi nin 100 bin nüfusun altında olması sebebiyle gerçekleşememesi vatandaşları üzüntüye sevk etmiştir. Şuanda 4 yıllık Alaplı Uygulamalı Yüksekokulu, Alaplı ilçesinin sosyo ekonomik kültürel yapısının gelişmesi büyük katkı sağlayacaktır. Hepimizin malumu Karabük ili gibi çok güzel bir örnek durmaktadır. Nüfusa büyük katkısı olacağı, binlerce öğrencinin eğitim göreceği malumdur. Bölümü açılan yalnız hizmet binası yokluğu sebebiyle hayata geçirilemeyen bu projede ivedilikle Alaplı Belediyesi ile koordineli şekilde yer sorununun çözülmesi Alaplı'mıza yapılacak en büyük yatırımlardandır. Sizden isteğimiz Alaplı'mızın çıtayı daha yukarıya taşıyacak bina sorununa gereken ilgiyi gösterecektir.

3- GENÇLİK MERKEZİ

Alaplı ilçesinde yılan hikayesine dönen ve yer tahsisi sebebiyle bir türlü hayata geçirilemeyen Gençlik Merkezi, gençlerimiz için hayati önem taşımaktadır. Kahve köşelerinde, birahane köşelerinde zamanını geçiren gençlerimiz için bu gençlik merkezi yeni nesillerin sağlıklı şekilde geleceğe yön verecek olması açısından son derece önemlidir. Bu konuda yine ilçemizde arsa / yer sorunu ne yazık ki aşılamamıştır. Alaplı'mızın gerek coğrafi yapısı gerekse arsaların yetersiz oluşu sorunlar yumağı oluşturmaktadır. Bu konuda hassasiyet göstereceğinizden şüphemiz yoktur.

ALAPLI - MOLLABEY ÇEVRE YOLU

3 temel konunun dışında devam eden Alaplı - Yığılca / Alaplı - Ormanlı yol çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanarak halkın hizmetine sunulması beklenmektedir. Diliyoruz ve temenni ediyoruz ki Alaplı'nın gelişmesi ve kalkınması noktasında son temennimiz olur. Tabiki bu sorunların yanısıra ilçemizde Alaplı Mollabey yolu üzerinde kurulacak Islah OSB için çevre yolu büyük önem arz etmektedir. Gümeli Barajı 'nda inşaatı devam eden projenin bitirilmesi dört gözle beklenmektedir.

ALAPLI ÇAYI - EREĞLİ KAMPÜSÜ

Geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtına sonrası meydana gelen afetin yaraları halen sarılmaya çalışılmaktadır. Limanda yer alan mendireğin bir an önce yapılıp Alaplı çayının deniz ile buluşan noktada odacıkların birikmemesi konusunda çalışmalar yapılmalıdır.
Ereğli'mizde hükümetin katkıları ile Sağlık Bakanlığı'ndan Yüksek Öğretim Kurumu'na devredilen eski devlet hastanesi olduğu alana kurulması planlanan ve Ereğli 'de fakültelerin tek çatı altında toplanacağı kampüste hala temel atılamamış olması ilçemizde geçen her gün zarar vermektedir. Bu konuda projenin inşaat aşamasına gelmesi beklenmektedir.

TERSANELERİN YENİDEN AYAĞA KALKMASI...

Yine Ereğli - Alaplı arasında bulunan Tersaneler bölgesinde yaşanan kriz hepimizin malûmudur. Yalova, Tuzla tersaneleri bu kadar revaçtayken tersanelerimizin atıl durumunda olması ilçemizde büyük nüfus göçüne etken olmuştur. Kurulduğu yıllarda 8 bin kişinin çalıştığı, 25 bin kişinin de ekmek yediği tersanelerin bugün yeniden aktif olması dileğimizdir. Tersaneleri yeniden ayağa kaldıracak adımların atılmasını talep ediyoruz.''

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, sorunların çözümü noktasında gereken desteğin verileceğini ifade ederek, açıklamalarda bulundu.

Hassas günlerden geçildiğine vurgu yapan Milletvekili Çaturoğlu, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diledi.

YENİ HASTANE YAPILIYOR...

Alaplı sorunlarına değinen Çaturoğlu, hastane konusunda, ‘'Yeni bir hastane yapımı konusunda programa alındı, 15 temmuz süreci yapacağımız işleri erteledi. Zaman dilimi içerisinde ötelemiş oldu. Proje çalışmalarımız sonlandırılmak üzere, mayıs veya haziran ayında kazma vurulacak. 50+25 yataklı hastane yapılacak. C sınıfı hastane daha fazla doktor, daha fazla sağlık personeli anlamına geliyor.'' Dedi.

ALAPLI'YA 4 YILLIK 3 BÖLÜM...

BEÜ Alaplı Yüksekokulu'nda kurulacak 4 yıllık fakültenin, kampüs konusunda bilgiler veren Çaturoğlu şunları söyledi;

‘'Eski Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer, Teknoloji Fakültesi kuralım dedikleri zaman seve seve kabul ettik. Fakat şuanda Rektör Vekili Ali Azar ile görüşmeler yaptık, girişimler sağladık. 4 yıllık uygulamalı yüksekokul noktasında 3 tane bölüm açılacak. Bunun müjdesini vermek istiyorum. Alaplı'mıza hayırlı olsun. İnşallah daha iyi gelişmeler olacak. Yeni bina konusunda Alaplı Belediyesi ile bir mütabakata vardık. Okulun karşısında belediyeye ait yer var o konuda çalışmalar yürüyor. Burayı da kampüs alanına  katmak istiyoruz. Yeni binalar yapılması noktasında… 

Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Ünal Demirtaş'ın yakın ilgi ve alaka gösterdiği gazeteciler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi bombalanan Meclis binasında gezme fırsatı buldular.

Editör: TE Bilisim