Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve ulusal ve yerel basının temsilcileri, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'yı ziyaret etti. Rektörlük Binası'nda bulunan toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette Zonguldak'ta yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri ile ulusal basın temsilcileri yer aldı. BEÜ Rektör Yardımcıları, Genel Sekreteri ve Bölüm Başkanları'nın da katıldığı ziyarette üniversitenin Zonguldak için önemine ve üniversitenin çalışmalarına değinildi.

Rektör Çufalı, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Zonguldak ve üniversitenin iç içe olduğuna dikkat çekti.  Çufalı, "Türkiye havacılık İşletmesi ile protokol imzalandı. Çok kısa zaman içeresinde çok güzel işler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizden önceki rektör vekili misali azar hocamız ve daha önceki rektörümüz şu andaki Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer'e çok teşekkür ediyorum. Üniversiteye çok büyük katkıları bulundu. Özellikle Mahmut hocamız 7 yıllık bir dönemde üniversiteye çok şeyler kattı. Üniversite gerçekten çok önemli yerleri geldi ve bundan sonra gelmeye devam edecek. Üniversitede tercih sayıların azaldığı gibi bir izlenim oluştu. Türkiye genelinde 1'inci tercihlerde bütün üniversitelerde bu yaşandı. Ancak şu anda yüze 100 oranında doluyuz. Öğrenci sayımız 37 bine yükseldi. Geçen yıla göre çok daha fazla. Öğretim üyesinin sayımız arttı ve daha da artacak. 60'ı Aşan Bir öğretim üyesi alımı için ilana çıktık. Öğretim görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanı ise YÖK'ün onayını bekliyor. Şu anda öğretim görevlisi olarak 1200'ün üzerindeyiz toplam akademisyen sayımız ise 2000 üzerinde doluluk oranımız var. Özellikle sağlık alanında doluluk oranımız yüzde yüzdür. Planlamayı iyi yapıyoruz. Daha fazla nasıl öğrenci alabiliriz hem lisans hem yüksek lisans hem de önlisans programlarına bunun üzerinde duruyoruz. Ayrıca yeni bölüm açma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. Üniversitede çok alanda yatırımın devam ettiğini belirten Rektör Çufalı, devam eden bilimsel çalışmalar hakkında da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Zonguldaklı olduğunun altını çizen ve üniversitenin Zonguldak ile iç içe olacağını önemle ifade eden Çufalı, "Üniversitenin Zonguldak'tan kopuk olduğu yönündeki eleştirilere katılmıyorum. Çünkü bu üniversitenin rektörü Zonguldaklı. Böyle bir şey olabilir mi? Zonguldak ile daha da iç içe olmak bu şehre bir şeyler katmak için arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yerel ve ulusal basın olarak üniversitenin faaliyetlerinş ve projelerini duyurmak amacıyla basın olarak üzerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade ederek, "Zonguldak ve üniversite bizim için çok önemli. Sayın rektörümüz Zonguldaklı ve bizler onun üniversitenin kent ile buluşması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Kendilerine bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim