Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanan "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" isimli çalışma Zonguldak'ın Filyos beldesi ile devam etti.
Proje kapsamında içlerinde tur firması temsilcileri, basın mensupları, akademisyenler, blogger ve bir sosyal medya fenomeninin bulunduğu kafile, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini kapsayacak gezisini Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde sürdürdü. 5 Mayıs Cuma günü Zonguldak'ta son bulacak organizasyon kapsamında tren, tekne ve karayolu seyahatleriyle Safranbolu, Karabük, Yenice, Amasra, Bartın, Filyos, Zonguldak, Ereğli gibi yerlerin turistik yüzünün ön plana çıkartılarak ulusal platformlarda bilinirliğinin artması amaçlanıyor.
Filyos beldesinde kale, Tios Antik Kenti, radar tepe, kuş cenneti gezisi, gün batımı seyretme etkinliği gerçekleştirildi.

Filyos'a hayran kaldılar
Organizasyona katılan davetlileri yalnız bırakmayan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, "Size ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz.Bu bölge gerçekten çok güzel bölge,doğasıyla herkes malum olmuştur.Çaycuma'da ve Filyos'ta biz iki işi bir arada başaracağız çalışacağız İnsallah. Arkada görülen bölgede sanayii gelişecek,önde görülen bölgede ise hem turizm hem doğa hepsini bir arada başarabilen illerden olmak için çaba harcayacağız. İnsallah ziyaretinizden mutlu olursunuz memnun kalacağınız bir ziyaret olmuş olur.Tekrardan hepiniz hoşgeldiniz" dedi.
Organizasyon sorumlusu Gökhan Coşkun ise "Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Kordinasyonuyla gerçekleştirilen 'Kelebeğin Rüyasına Yolculuk' isimli projede dün başlayan projemizde bugün 15 kişilik ekibimizle bugün bu etkinliğin ikinci günündeyiz. Dün Safranbolu'lu bugün özellikle Yenice bölgesi ve Filyos bölgesine ayırdık bu etkinliği, etkinlik Cuma günü lasman etkinliği ile sonlandıracağız. Etkinliğimizin amacı, bölgeye turizm açısından kalkındırmak son tüketiciler için vazgeçilmez bir alan haline getirmek. Bu etkinlikte bol bol fotoğraf çektirerek tanıtım noktasında ilgili kitlelere ulaşarak bu bölgenin dokusunu daha iyi tanınırlığına etki etmek ve tanınmasına vesile olmak ve bölgeyi kalkındırma noktasında güzel bir adım atmış olmayı amaçladık" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim